Provincie Limburg

Persberichten


2e editie informatiekrant van Provincie Limburg Limburg dichterbij

Op vrijdag 3 april valt bij alle Limburgers weer de informatiekrant Limburg dichterbij op de mat. Met deze publicatie informeert de Provincie Limburg de Limburgers over wat zij doet en voor hen kan betekenen.

Limburg is in ontwikkeling. De ligging als grensgebied in Nederland ten opzichte van de Europese omgeving is in de afgelopen jaren nog belangrijker geworden. Hierdoor geldt onze provincie vandaag de dag als een Europese provincie bij uitstek. Een Euregionaal beleid voor openbaar vervoer en de aanleg van de Buitenring Parkstad moeten Limburg nog beter bereikbaar gaan maken. Ook Greenport Venlo legt nieuwe verbindingen op het gebied van tuinbouw, verse en gezonde voeding en biedt veel kansen voor de provincie.

In de tweede editie van Limburg dichterbij aandacht voor deze en een aantal andere beeldbepalende ontwikkelingen waar de Provincie samen met haar partners aan werkt. De achterpagina is geheel gewijd aan het Limburgs Parlement, met onder andere uitleg over burgerinitiatieven.

In Limburg dichterbij staat ook een prijsvraag. De winnaar krijgt een volledig verzorgde toer door Limburg in verschillende vervoersmiddelen aangeboden.

Limburg dichterbij wordt in de hele provincie huis-aan-huis verspreid.

Naast de krant is er ook de tv-serie Limburg dichterbij. Deze wordt iedere dinsdag uitgezonden op L1, om 21.15, 22.15, 23.15 uur en omvat
13 afleveringen van 12 minuten. In deze serie staan de beeldbepalende ontwikkelingen in Limburg centraal.

Voor meer informatie over de krant of de tv-serie zie: www.limburg.nl/dichterbij. Daar zijn ook de reeds uitgezonden afleveringen te bekijken.


1-4-2009 11:29