Gemeente Noordenveld

"Wandelavonturen"

Burgemeester ontvangt "Wandelavonturen"

Gepubliceerd op: 31 maart 2009

Op vrijdag 3 april om 13.00 uur overhandigt Henri J. Alles de door hem ontwikkelde "Wandelavonturen", aan burgemeester Hans van der Laan. Dit gebeurt in het Slachthuisje aan de Oude Gracht in Veenhuizen. Deze redelijk unieke wandelroutes kunnen niet alleen via een kaart worden gelopen, maar ook met behulp van een MP3 speler worden afgeluisterd.

Henri Alles heeft drie routes ontwikkeld in samenwerking met de PEER Group en met PEER Young, ook gevestigd in Veenhuizen. Wie denkt dat de wandelaar een saaie opsomming te horen krijgt van alles wat hij of zij ziet, heeft het mis. Het is als het ware een toneelstuk geworden waar je al wandelend door de omgeving naar luistert. Het zijn drie verschillende routes en het duur ongeveer 3 kwartier tot een uur per route om ze te lopen. De luisteraar / wandelaar heeft dan op ludieke wijze kunnen kennismaken met de geschiedkundige wapenfeiten van Veenhuizen.

De routes kunnen worden gehuurd bij het Slachthuisje aan de Oude Gracht 40 in Veenhuizen en de huur bedraagt
EUR 2,00 per stuk. Een identiteitsbewijs meenemen is verplicht. In Veenhuizen zijn daarnaast nog 4 wandelroutes beschikbaar, zodat het totale assortiment thans 7 wandelroutes bedraagt.

Het Slachthuisje is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur.