RTL Group

Ierse broers vechten voor elkaar in 'The Black Donnelly's'

Familie gaat boven alles, dat is het credo van Jimmy, Tommy, Kevin en San Donnelly. Dat de vier Ierse broers voor elkaar door het vuur gaan en daardoor regelmatig op het slechte pad belanden, is te zien in 'The Black Donnelly's', vanaf vrijdag 3 april bij RTL 7. Oscar-winnaars Robert Moresco ('Crash') en Paul Haggis ('Crash', 'Million Dollar Baby') bedachten de serie en namen het scenario voor hun rekening.

De broers Donnelly wonen in Hell's Kitchen, een slechte wijk in New York. Hun vader is jaren geleden vermoord door de Italiaanse maffia en sindsdien moet moeder Helen het gezin in haar eentje draaiende houden. Ondanks haar inspanningen, belanden de broers in het criminele circuit.

Jimmy (Tom Guiry) is de oudste van de vier broers. Hij gebruikt drugs, steelt en bedreigt mensen wanneer het hem uitkomt. Een auto-ongeluk heeft zware inpact op zijn leven en lijf. Jimmy heeft er geen idee van dat zijn broer Tommy degene is die hem heeft heeft aangereden. Tommy (Jonathan Tucker) draagt deze last nog steeds met zich mee en probeert het Jimmy zoveel mogelijk naar zijn zin te maken. Broer Kevin (Billy Lush) komt regelmatig in de financiële problemen door zijn gokgedrag en zijn eeuwige twijfels. Jongste broer Sean is een echte vrouwenmagneet die lonkt naar de wereld van de misdaad. Zijn oudere broers proberen hem zoveel mogelijk uit de problemen te houden. In de eerste aflevering van 'The Black Donnelly's' worden de broers geïntroduceerd. Kevin komt door zijn gokgedrag in de problemen. Jimmy en Kevin besluiten geldeiser Louie te ontvoeren om zo losgeld te kunnen eisen en hun problemen op te lossen. Ze weten echter niet dat Louie familie is van maffiabaas Sal Minetta. Het wordt een spannende aflevering waarin uiteindelijk het jongste broertje Sean door de maffiafamilie wordt afgetuigd en moet vechten voor zijn leven op de Intensive Care.

Uitzending RTL 7: vanaf 3 april t/m 26 juni tussen 21.25 en 22.15 uur.
---

Noot aan de redactie: Tamara de Kruijff, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718938 of tamara.de.kruijff@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.