Duizenden kinderen bakken er op los voor ouderen

16/02/2009 14:00

Kukler Healthcare Communications B.V.

Massale toeloop van basisscholen voor Pannenkoekdag

Duizenden kinderen bakken er op los voor ouderen

Veenendaal, 16 februari 2009 - De animo bij basisscholen om deel te nemen aan de nationale Pannenkoekdag is groot. Bijna 200 scholen, verspreid over het land, gaan op 3 april onder het motto 'Tefaltje Dekje', pannenkoeken bakken voor ouderen in verzorgingshuizen. Dat betekent dat duizenden schoolkinderen op Pannenkoekdag de oudere medemens gaan verrassen met een oeroude traditie. Het is voor de derde opeenvolgende keer dat Pannenkoekdag wordt georganiseerd. Ook vorig jaar werd er voor gekozen kinderen pannenkoeken te laten bakken voor ouderen. Vanwege het grote succes toen heeft initiatiefnemer Tefal besloten dit jaar hetzelfde thema te hanteren: jongeren zorgen voor ouderen.

Alle scholen die aan Pannenkoekdag mee doen worden volledig door Tefal gefaciliteerd. Dat betekent dat zij binnenkort worden voorzien van pannenkoekpannen, Tefaltje Dekje tafelkleedjes en servetten en uiteraard pannenkoekmeel. De scholen leggen zelf contact met een verzorgings- of verpleeghuis in de buurt en zorgen er voor dat het restaurant van de instelling er feestelijk uitziet zodat het een feest wordt voor jong en oud. De school die het restaurant van het verzorgingshuis op de meest originele wijze van een metamorfose voorziet wint de hoofdprijs die aan Tefaltje Dekje verbonden is te weten een schoolreis voor de gehele school naar een zelf te kiezen bestemming. Pannenkoekdag 2008 werd gewonnen door basisschool Klaverweide in Noordwijk; alle leerlingen gingen toen een dagje naar de Efteling. De winnaar wordt door een jury vastgesteld aan de hand van door de scholen ingediende filmpjes en fotoseries.

Het evenement wordt ondersteund door de Landelijke Organisatie Cliëntenraden, de koepel van alle bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen die vertegenwoordigd worden door een cliëntenraad.

Alle bijzonderheden rond Pannenkoekdag zijn te lezen op www.pannenkoekdag.nl, een website vol met lekkere recepten, leuke weetjes en informatie over de stand van zaken.

Tefal in elk huishouden

Tefal is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid door een onverwoestbaar merk, groot geworden door het uitvinden van de bekende anti-aanbaklaag. Maar Tefal heeft nog veel meer slimme producten bedacht. Zo is Tefal de uitvinder van de waterkoker en de stoomgenerator. In vrijwel alle huishoudens is wel iets te vinden met als afzender 'Tefal'.

http://www.pannenkoekdag.nl