Kinderen gaan op pannenkoekdag weer bakken voor ouderen

26/01/2009 13:30

Kukler Healthcare Communications B.V.

Tefaltje Dekje wegens groot succes herhaald

Kinderen gaan op pannenkoekdag weer bakken voor ouderen

Veenendaal, 26 januari 2009 - Onder het motto 'Tefaltje Dekje' gaan duizenden schoolkinderen in ons land tijdens Pannenkoekdag 2009 weer pannenkoeken bakken voor ouderen. Het grote succes van Pannenkoekdag 2008 ligt hier ten grondslag aan. Toen gingen in dorpen en steden duizenden basisscholieren naar verzorgings- en verpleeghuizen om de ouderen deze gezonde lekkernij voor te schotelen. Het werd die dag een feest voor jong en oud. Daarom heeft initiatiefnemer Tefal besloten op Pannenkoekdag 2009 (vrijdag 3 april) de schoolkinderen opnieuw te mobiliseren voor het bakken van deze overheerlijke traktatie in oudereninstellingen.

Ruim 7000 basisscholen in het land zijn benaderd met de vraag zich aan te melden voor de activiteiten op Pannenkoekdag. De scholen die deelnemen ontvangen een draaiboek en een startpakket (pannenkoekpannen, bakmeel, tafelkleedjes, servetten e.d.) om optimaal te kunnen presteren. Ook dit jaar wordt door een vakkundige jury beoordeeld welke school het meest fantasierijk is wat betreft het scheppen van ambiance (sfeer en gezelligheid) in het verzorgings- of verpleeghuis waar de pannenkoeken gebakken worden. De winnende school ontvangt de hoofdprijs te weten een schoolreis en mag kiezen uit een dagje weg naar Walibi, het Openlucht Museum in Arnhem of de Ontdekhoek. Pannenkoekdag 2008 werd gewonnen door de Klaverweideschool in Noordwijk; alle leerlingen gingen toen als gasten van Tefal een dag naar de Efteling.

De activiteiten van de nationale Pannenkoekdag wordt ondersteund door de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC).

Alle bijzonderheden rond Pannenkoekdag zijn te lezen op www.pannenkoekdag.nl, een website vol met lekkere recepten, leuke weetjes en informatie over de stand van zaken.

Tefal in elk huishouden

Tefal is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot een onverwoestbaar merk, groot geworden door het uitvinden van de bekende anti-aanbaklaag. Maar Tefal heeft nog veel meer slimme producten bedacht. Zo is zij de uitvinder van de waterkoker en de stoomgenerator. In vrijwel alle huishoudens is wel iets te vinden met als afzender 'Tefal'.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl