Anneke Groen verlaat Rode Hoed


AMSTERDAM, 20090402 -- Anneke Groen verlaat per 1 oktober de Rode Hoed, waar zij ruim 10 jaar directeur was. Onder haar leiding ontwikkelde De Rode Hoed zich de laatste jaren tot een toonaangevend debatcentrum.

Anneke Groen (62) trad in 1998 aan als opvolger van Huub Oosterhuis, de oprichter van De Rode Hoed. Op dat moment was De Rode Hoed met name bekend als locatie voor politieke bijeenkomsten en TV-programma's, zoals de talkshow van Sonja Barend en Het Lagerhuis. Onder Groen groeide De Rode Hoed uit tot een toonaangevend debatcentrum. Spraakmakende voorbeelden waren het integratiedebat met Paul Scheffer, de Opstand der Burgers en, recentelijk, het debat met vijf oud-ministers van Buitenlandse Zaken.

Groen: "Het was mijn ambitie om met De Rode Hoed bij te dragen aan verbreding en verdieping van het maatschappelijk debat. De meeste debatten organiseren wij dan ook samen met kranten en weekbladen zoals De Volkskrant, NRC en Elsevier. Op die manier hebben de uitkomsten vaak een impact die verder reikt dan de aanwezigen in de zaal".

De Rode Hoed gaat op zoek naar een opvolger. Wat Anneke Groen gaat doen is nog niet bekend. "Ik heb een heleboel plannen, maar neem eerst even pauze. Pas daarna beslis ik definitief wat ik ga doen".

Stichting De Rode Hoed





ingezonden persbericht