Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER start grote wervingscampagne
~ ICT-dienstverlener zoekt 200 werknemers, met name functionele en technische consultants ~

Eindhoven, 2 april 2009 - CIBER Nederland gaat op zoek naar 200 nieuwe medewerkers. Op dit moment werken bij de ICT-dienstverlener ongeveer 500 mensen. Door een aantal nieuwe opdrachten en uitbreidingen van bestaande contracten wordt het werknemersbestand fors uitgebreid.

De zoektocht zal zich richten op functionele en technische ERP-consultants, onder meer op het gebied van SAP. Daarnaast heeft CIBER behoefte aan consultants die gespecialiseerd zijn in Oracle, Java en Microsoft.

Marketing Manager Wilco Jacobs: "We worden nog steeds geconfronteerd met een groeiende vraag. Ook zien we een trend dat grote bedrijven geneigd zijn om meerdere kleine IT-consultants in te ruilen voor enkele grotere partijen. Belangrijk daarbij is dat men op zoek gaat naar wereldwijde spelers, met een offshore-divisie in India. Het voordeel voor klanten is dat dit de kosten van de outsourcing zo laag mogelijk houdt."

De eerder aangekondigde strategische samenwerking om personeel aan te trekken gaat op korte termijn niet door. Jacobs: "Na een aantal intensieve gesprekken zijn we er achter gekomen dat we op dit moment beter kunnen uitgaan van autonome groei. We hebben nu nieuwe mensen nodig en een strategische samenwerking zou niet zo snel aan onze behoefte kunnen voldoen. Er is op dit moment veel vraag naar onze diensten en de beste manier om dat momentum te behouden, is door nieuwe mensen aan te nemen die passen bij onze manier van werken."

CIBER opereert volgens de 'local for local' gedachte en verwacht alle nieuwe medewerkers te kunnen onderbrengen in de bestaande vestigingen in Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 13 jaar actief met ongeveer 500 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Wilco Jacobs
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: wilco.jacobs@ciber.nl

Voor verdere informatie en beeldmateriaal kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/CIBER/c/387 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS PR
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com