CO2logic en TRI-VIZOR gaan samen carbon management oplossingen in de logistieke sector aanbieden

02/04/2009 10:17

CO2LOGIC

TRI-VIZOR, het eerste bedrijf ter wereld dat gespecialiseerd is het bundelen en orkestreren van logistieke stromen, en CO2logic, de Belgische marktleider en pionier op gebied van carbon consulting, hebben een strategisch partnerschap afgesloten om geavanceerde carbon management diensten aan te bieden in de logistieke en transportindustrie.

De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat TRI-VIZOR zijn gespecialiseerde instrumenten en methodes voor horizontale samenwerking zal combineren met de expertise van CO2logic op vlak van berekenen, verminderen en compenseren van broeikasgassen. Op die manier wordt een uiterst volledig dienstenaanbod gecreëerd voor de logistieke markt.

CO2logic en TRI-VIZOR zullen samen carbon footprint oplossingen ontwikkelen en implementeren voor het ondersteunen van het supply chain management, zowel in individuele bedrijven als in collaboratieve logistieke clusters. Dit partnerschap verbreedt en verdiept de ervaring die TRI-VIZOR vandaag al heeft in carbon footprint berekening in gebundelde distributienetwerken. Het samenwerkingsverband verbreedt en verdiept tevens de huidige ervaring van CO2logic in het berekenen, verminderen en compenseren van de carbon footprint van transportmiddelen, gebouwen en magazijnen.

Daarnaast zullen beide partijen actief samenwerken om een open platform te ontwikkelen voor de promotie, bewustwording, opleiding en samenwerking op vlak van carbon management in de logistieke gemeenschap. Het opzetten van dit gemeenschappelijk kennisnetwerk zal in nauwe samenwerking gebeuren met o.a. de Universiteit Antwerpen, waarvan TRI-VIZOR een spin-off bedrijf is.

Zegt Alex Van Breedam, Chief Executive Officer van TRI-VIZOR: "Onze missie is het ondersteunen van verladers, logistieke dienstverleners en infrastructuurbeheerders bij het optimaliseren van hun supply chain strategie met betrekking tot horizontale samenwerking en bundeling van stromen. Het lijdt geen enkele twijfel dat, naast efficiëntie (kosten) en effectiviteit (service), duurzaamheid (verminderen van broeikasgassen en besparen van energie) de derde belangrijke drijfveer zal worden van logistiek management in de 21ste eeuw. Door onze krachten te bundelen met die van CO2logic, verkrijgen we directe toegang tot een best-in-class speler met een indrukwekkend palmares op gebied van carbon meting, vermindering en compensatie."

"Dit partnerschap creëert aanzienlijke toegevoegde waarde voor de logistieke en transportactiviteiten van onze huidige en toekomstige klantenportfolio. Ons gecombineerd dienstenaanbod maakt het mogelijk om tegelijk de logistieke kosten en de carbon footprint te verminderen, twee bijzonder pertinente uitdagingen," zegt Antoine Geerinckx, Managing Partner van CO2logic. "Zelfs in het huidige economische klimaat kan geen enkel bedrijf het zich veroorloven om zijn uitstoot van broeikasgassen te negeren. Er is wereldwijd al veel nuttig werk geleverd op dit vlak, maar de logistieke sector hinkt achterop door een gebrek aan betrouwbare standaarden en gecertifieerde methodes voor carbon meting, vermindering en compensatie. Samen met TRI-VIZOR kunnen we aan dit marktsegment best-in-class competenties en oplossingen aanbieden, die gegarandeerd betrouwbaar zijn en gemakkelijk te implementeren."

Wie is TRI-VIZOR?

TRI-VIZOR NV zag het levenslicht op 18 november 2008 en werd opgericht door drie partners: Alex Van Breedam, Sven Verstrepen en Bart Vannieuwenhuyse. Als 's werelds eerste "cross supply chain orchestrator" biedt TRI-VIZOR gespecialiseerde diensten aan voor de ontwikkeling, ondersteuning en orkestratie van bedrijfsoverschrijdende samenwerkingsverbanden in de logistiek. Het bedrijf voert zowel opdrachten uit voor verladers, logistieke dienstverleners, overheden en infrastructuurbeheerders (terminals, havens, luchthavens).

Website: www.trivizor.com

Wie is CO2logic?

CO2logic is de Belgische pionier op gebied van vrijwillige CO2 compensatie en is marktleider in deze sector. Het bedrijf is gespecialiseerd in het berekenen, verminderen en compenseren van broeikasgassen. CO2logic werd in een recente studie van de ULB aanbevolen als het beste Belgische bedrijf in zijn categorie (en 2de beste op de Europese markt). CO2logic is bovendien als het enige bedrijf in zijn klasse aanbevolen door het Ethibel Forum. De medewerkers van CO2logic zijn opgeleid en geaccrediteerd in de belangrijkste CO2-standaarden, waaronder het Bilan Carbone® protocol. Enkele van de vele referenties van het bedrijf: Europese Commissie, Mars, KBC, Vlaams Parlement, UCB, Anheuser-Busch InBev, Deloitte, Dexia, D'Ieteren,-

Website : www.co2logic.com

Contactgegevens/Meer informatie:

Voor TRI-VIZOR: Contact: Sven Verstrepen

TRI-VIZOR NV - Waterfront Research Park, Galileilaan 18, 2845 Niel (Antwerpen-Zuid)

Tel: +32/(0)498 51 81 67

sven.verstrepen@trivizor.com

Voor CO2logic: Contact: Antoine Geerinckx

CO2logic -Robert Thoreaustraat 30 - 1150 Brussels

Tel: +32/(0)478 413 007

antoine@co2logic.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel