Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Inspraak noordelijke ventweg Victorieplein

30-maart-2009

Stadsdeel Zuideramstel wil in augustus 2009 de noordelijke ventweg van het Victorieplein herinrichten.

Ook wordt de rijrichting omgedraaid, om de verkeersveiligheid en de laad- en los mogelijkheid voor de Dirk van der Broek te verbeteren. Het betreft hier de uitvoering van het ter inspraak gebrachte plan uit 2006 over de herinrichting van de Vrijheidslaan en Victorieplein, inclusief ventwegen.

Nieuwe inspraak
Doordat het nu drie jaar later is, en we alleen de noordelijke ventweg van het Victorieplein gaan aanpakken, zijn er enkele wijzigingen in het ontwerp ten opzichte van het plan uit 2006. Reden om het aangepaste plan opnieuw vrij te geven voor inspraak.

Nieuw ontwerp noordelijke ventweg Victorieplein Vanwege de verkeersveiligheid en het bevoorraden van de Dirk van de Broek (laden en lossen) wordt de rijrichting van de noordelijke ventweg gewijzigd. Deze aanpassing wordt gecombineerd met herinrichting van de ventweg.

De ventweg en de parkeersituatie worden gewijzigd. De meeste haakse parkeervakken worden aangepast aan de nieuwe rijrichting, of worden gewijzigd naar schuine parkeervakken. Het huidige ontwerp is op enkele punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp uit 2006. Zie de afbeelding hieronder voor de nieuwe situatie.

Bomen
In het nieuwe ontwerp worden er zeven bomen gekapt. Deze bomen worden ruimschoots gecompenseerd. In totaal worden er elf nieuwe bomen teruggeplant in het plangebied en de aanliggende groenstroken.

Uw reactie / inspraak
Wilt u op het nieuwe ontwerp reageren? Dat kan tot en met donderdag 2 april 2009.

Stuur uw reactie naar:
Stadsdeel Zuideramstel, afdeling Projecten
T.a.v. de heer E. Otte, projectleider
Antwoordnummer 27120
1000 TN Amsterdam
of naar: eduard.otte@zuideramstel.amsterdam.nl.

Reacties worden gebundeld en beantwoord in een Nota van Beantwoording. Deze wordt, samen met het ontwerp, door het dagelijks bestuur van het stadsdeel vastgesteld.

Informatie
Voor informatie kunt contact opnemen met projectleider, dhr. E. Otte, Afdeling Projecten. Telefoon: 020 2524 324, e-mail: eduard.otte@zuideramstel.amsterdam.nl.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat