Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuwe afleveringen Family Guy
bij Comedy Central
Vanaf 2 april is seizoen 6 van deze animatieserie te zien

Amsterdam, 25 februari 2009

Vanaf 2 april is het weer lachen, gieren, brullen met nieuwe afleveringen van Family Guy. Dan is seizoen 6 iedere donderdag te zien bij Comedy Central. Deze Amerikaanse animatieserie gaat over het leven van een nogal bijzondere middenstand familie. De niet al te intelligente Peter Griffin woont samen met zijn gezin in de fictieve stad Quahog. Peter beleeft de gekste avonturen met zijn echtgenote Lois, zijn 16 jarige, puberende dochter Megan, 13 jarige zoon Christopher, diabolisch snuggere baby Stewart en sprekende hond Brian.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is de familie Griffin aan huis gekluisterd door een stroomstoring, waardoor Peter een verhaal begint te vertellen dat leidt tot een heuse Star Wars flashback. Diverse scènes uit Star Wars Episode IV: A New Hope komen voorbij, waarin Peter Han Solo speelt, Lois is Princess Leia, Stewie wordt Darth Vader, Brian speelt Chewbacca, Chris is Luke Skywalker en Cleveland en Quagmire spelen de delen van R2-D2 en C-3PO.

Bedenker Seth MacFarlane is het grote brein achter de show en verzorgt ook meerdere stemmetjes, zoals die van Peter, Brian en Stewie. Voor deze laatste stem werd MacFarlane in 2000 beloond met een Emmy. In 2002 en 2007 volgden nog twee deze begeerde beeldjes. Naast Family Guy stond Seth ook aan de wieg van de serie American Dad!, een animatieserie die ook in Nederland te zien is bij Comedy Central.

Seizoen 6 van Family Guy is vanaf 2 april elke donderdag om 20.25 uur te zien bij Comedy Central.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.comedycentral.nl.