Nieuwe website voor Francofielen


Frankrijk, Frankrijk en nog eens Frankrijk

ROTTERDAM, 20090402 -- Deze week heeft een nieuwe website over Frankrijk het leven gezien: Francofiel (www.francofiel.nl). Te midden van de talrijke virtuele verschijningsvormen met informatie over 'Frankrijk' heeft Gites.nl het aangedurfd een nieuwe website te starten. Naast de kernactiviteit van Gites.nl (www.gites.nl) - het exploiteren van de grootste website voor verhuurders en verkopers van Franse (vakantie)huizen - zien de makers ook toekomst in het bieden van een wat eigenzinnige website met de meeste uiteenlopende informatie over Frankrijk.

Francofiel houdt het midden tussen een website en een weblog en wil zich onderscheiden van de andere Frankrijkwebsites door een combinatie te bieden van wat op internet al over Frankrijk is te vinden.
Kernwoorden daarbij zijn continuïteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en diepgang.

* Continuïteit in deze bijzondere website betekent dat de content up to date blijft en de ware francofiel min of meer noodzaakt om met regelmaat een bezoek te brengen.
* Kwaliteit is gewaarborgd door de bijdragen van de specialisten met een 'Frans' hart die bovendien
vaardig zijn met de pen.
* Onafhankelijk is Francofiel omdat er geen enkele formele binding bestaat met de deelnemers.
* Diepgang is verzekerd, doordat francofiel zich doelbewust wenst te onderscheiden van de overige op Frankrijk geörienteerde weblogs, die vooral interessant zijn voor de makers ervan.

Het leveren van informatie over 'Frankrijk' is voor Gites.nl niet nieuw. Gites.nl werkt al jaren samen met een groep specialisten (juridische informatie, ondernemen in Frankrijk, wonen en leven in Frankrijk, de Franse taal, financiering Frans onroerend goed, belastingen enz.) en levert al door hen gecheckte nieuwsbrieven. Deze partners en medewerkers voelen het als een wens om buiten hun eigen expertise en website op een platform
als Francofiel acte de présence te geven.

De makers van Francofiel zijn er zich van bewust dat er tal van websites bestaan die als Frankrijkplatform door het leven gaan. Maar deze zijn vaak op één focus gericht, terwijl Francofiel een combinatie wil zijn van de genoemde eigenschappen als continuïteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en diepgang. Het klinkt wellicht tamelijk pretentieus, maar de makers gaan het gewoon doen: het ontwikkelen van een geheel op Frankrijk georiënteerde combinatie van weblog en website, gemaakt voor Nederlandstalige Frankrijkliefhebbers.

De inhoud zal instructief zijn, informatief, ontspannen. Nu eens wordt verwezen naar een website voor de gespecialiseerde diepgang, dan mag een auteur het onderwerp wat relativeren. De geventileerde meningen mogen botsen, maar er zal geen bekvechterij zijn, zoals nogal eens op internetfora voorkomt. Het moet prettig zijn in de omgeving van Francofiel. Je zult elke dag even een kijkje willen nemen. De site moet kortom een samenwerkingsplatform zijn van en voor francofielen; of het nu specialisten in verschillende diensten zijn, kunstenaars, bouwers en tuiniers. Zij hebben gemeen dat ze altijd wel aan Frankrijk denken en kunnen desgewenst bijdragen aan de inhoud.

Iedere francofiel die meent te kunnen meewerken via de inbreng van verhalen, foto's, films, muziek, tips, ontboezemingen, recensies etc. kan contact opnemen met Francofiel (info@francofiel.nl).

Op dit moment werken de volgende francofielen intensief mee aan de inhoud:

*Voor Gites.nl: Theo Noordewier, Marietta Kenkel en Sabine Riezebos.
*Voor Claes Finance: Ronald Claes en Nanny Duiker.
*Voor Ondernemen Frankrijk: Wim van Teeffelen en Marijke Spiekerman.
*Voor Kantoor Flipse: Isabelle Flipse en Vincent Muller.
*Voor Réprésentation Fiscale du Nord: Marnix Cornette en Stijn Vereyken.
*Voor Talen voor Talent: Sylvain Lelarge.
*Voor Bouwen en verbouwen: Hein Verdam.
*Voor Informatie en actualiteit (Wonen en leven in Frankrijk): Wim Bavelaar.
*Voor CPA (controle te koop staande Franse woningen): Wouter Haaijman.

De site is vanaf heden te raadplegen en de opzet en werkwijze zullen spoedig duidelijk zijn. Eveneens zal zichtbaar zijn dat de site jong is, nog volop in ontwikkeling en hier en daar nog niet geheel af.
Voor vragen en inlichtingen kan met terecht bij Gites.nl, Theo Noordewier (info@gites.nl) 010 2210193.