Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 02-04-2009

Arrestatie na bedreiging in Made

MADE: De politie heeft woensdagmiddag op het Burgemeester Smitsplein een 60-jarige man uit Waspik aangehouden ter zake bedreiging. Hij uitte dreigementen dat hij iemand zou gaan afmaken. Ook bedreigde hij de agenten.

Agenten gingen ter plaatse na een melding dat een man volledig over de rooie ging op het Burgemeester Smitsplein. De bedoelde man zou veel gedronken hebben en weg willen rijden in zijn brommobiel. Het ging om een 60-jarige man uit Waspik die in een scootmobiel zat met draaiende motor. Hij stapte op verzoek van de agenten uit. Plotseling werd de man die rook naar alcohol erg boos en begon dreigementen te uiten. Uit zijn woorden maakten de agenten op dat hij naar iemand toe wilde rijden en die persoon iets aan wilde doen. Hij gebruikte daarbij woorden als: "Ik ga hem afmaken". In de richting van de agenten riep de verward overkomende man dat zij hem ook niet konden tegenhouden, waarna hij ook hen bedreigde. Hij werd steeds agressiever, hij trapte tegen een deur en maakte een slaande beweging naar een agent, en werd daarom aangehouden. Aan het bureau is hij door een psychiater beoordeeld. Er was geen reden volgens deze deskundige om de man op te laten nemen. De politie maakt dossier op. Hij werd in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.00 uur in de wijk Vrachelen een 38-jarige man aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld.

De verdachte en zijn 35-jarige echtgenote zijn aan het scheiden. Gisteravond kwam de verdachte, die inmiddels elders woont, bij zijn toekomstige ex vrouw op bezoek om zaken te bespreken. Hij kreeg ruzie met zijn oudste dochter (7) omdat die de door hem gevraagde
afstandsbediening zodanig aanreikte dat deze tegen zijn neus aankwam. Volgens zijn vrouw had hij daarna hun dochter tegen haar
linkerbovenarm geslagen. Tijdens de ruzie die daarop volgde, wilde de vrouw weggaan met haar kinderen. Nadat haar man mee naar buiten liep en ook in de auto plaats nam, veranderde zij van gedachten en ging naar binnen. Ze deed de deur op slot waarna haar echtgenoot de voordeur intrapte en bedreigingen uitte in haar richting. De verdachte werd door de politie in de woning aangehouden. Hij ontkende zijn dochter opzettelijk geslagen te hebben en zijn vrouw te hebben bedreigd.

Kwart automobilisten draagt geen autogordels in Dommelbergen

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft woensdagmiddag op achtereenvolgens de Statendamweg en de Dommelbergenweg een algemene verkeerscontrole gehouden. De agenten controleerden met name op het dragen van de autogordels. Er werden in totaal dertien bekeuringen uitgedeeld. Bij een van de controleposten droeg een kwart van het aantal gecontroleerde automobilisten geen gordel.

Op de Statendamweg waren slechts twee automobilisten in overtreding. Opvallend was dat op de Dommelbergenweg maar liefst 25% van de gecontroleerde bestuurders geen autogordel droeg. In een kort
tijdsbestek werden maar liefst tien bekeuringen uitgedeeld. Een boete voor het niet dragen van de autogordels bedraagt 90 euro. Ook werd er nog een bon uitgeschreven omdat een automobilist zijn rijbewijs niet bij zich had.

Vonnisklant aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten hebben woensdagmiddag op de Beneluxweg een 34-jarige Oosterhouter aangehouden die nog een openstaande geldboete had van 612 euro. De man werd aangehouden. Aan het bureau is de boete door een bekende van de man betaald, waarna hij weer in vrijheid is gesteld. Hij werd aan de kant gezet omdat de agenten zagen dat hij een gesloten verklaring had genegeerd. Hij kreeg daarvoor een bekeuring. Nadat zijn gegevens aan de centralist van de Meldkamer waren
doorgegeven bleek dat hij vermeld stond in het opsporingsregister.

Politie arresteert vermoedelijke dieseldieven

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vannacht dankzij een melding van een alerte getuige vier vermoedelijke dieseldieven aangehouden. De mannen worden er van verdacht op twee adressen in Sprang-Capelle en bij een woning in Waspik te hebben toegeslagen. De gebruikte tank en een auto zijn in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten.

De politie kreeg vannacht omstreeks 03.00 uur een melding van een inbraak aan de Heistraat. Ter plaatse bleek dat dieven kennelijk bezig waren geweest bij een grote tank met brandstof waarin diesel is opgeslagen. Of de dieven daadwerkelijk wat overgeheveld hadden was onduidelijk. Volgens een getuige waren de daders weggereden in twee auto's. Achter een van deze voertuigen zat een soort tank gekoppeld. Deze getuige had ook een kenteken opgenomen. De politie controleerde naar aanleiding van deze melding een auto, die volledig voldeed aan de beschrijving van een van de auto's op de Rhoonlaan in Waspik. Hierin zaten vier mannen (32, 41, 47 en 50 jaar) allen woonachtig in
Waalwijk. Zij werden aangehouden.

Bij het vervolg onderzoek werd ook de 2e auto die door de dieven volgens de getuige gebruikt was, onbeheerd aangetroffen op een parkeerplaats op de Hoofdstraat. Deze auto viel op omdat deze niet beslagen was en nog warm aanvoelde. De te naamgestelde van dit voertuig was een van de vier aangehouden mannen. De gebruikte tank werd aangetroffen bij een woning aan de Overdiepsekade in Waspik. Daar was ook diesel gestolen. De politie vermoedt dat de dieven vannacht ook toegeslagen hebben bij een woning aan de Veerweg in Sprang Capelle. De politie zet het onderzoek voort.

Automobilist krijgt voor 400 euro boetes

WIJK EN AALBURG: Agenten hebben woensdagavond omstreeks 20.00 uur op de Berenhoeksestraat een 18-jarige Fransman aangehouden. De
automobilist kon zich niet legitimeren en had ook geen bescheiden van de auto bij zich. Hij kreeg vanwege diverse overtredingen een boete van 400 euro.

De Franse automobilist reed in een auto zonder autogordels te dragen (boete 90 euro). Tijdens de controle kon hij niet vertellen van wie de auto was. Hij had geen enkele bescheiden bij zich. Op het bureau werd de auto verder bekeken. Er werd geconstateerd dat de uitlaat van de auto niet in orde was, deze was namelijk niet geheel gasdicht (boete 180 euro), aan de voorzijde van de auto waren twee banden glad (boete 130 euro) . De bestuurder betaalde 400 euro aan boetes. De auto is uit het verkeer genomen en zal aan de rechtmatige eigenaar op vertoon van eigendomspapieren worden terug gegeven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 02-04-2009 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |