Gemeente Elburg

Elburg opnieuw VCA-gecertificeerd

020409 Buitendienst gemeente Elburg opnieuw VCA-gecertificeerd

Persbericht

Elburg, 2 april 2009

Buitendienst gemeente Elburg opnieuw VCA-gecertificeerd

Al vanaf begin 2006 is de buitendienst van de gemeente Elburg VCA-gecertificeerd. Dit betekent dat de manier van werken, van voorbereiding tot en met uitvoering, voldoet aan de normen die hiervoor gesteld zijn op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

De certificering is in principe drie jaar geldig waarbij jaarlijks een evaluatie plaatsvindt door een extern deskundige. Bij deze jaarlijkse evaluatie mogen zaken die nog niet helemaal op orde zijn voor de volgende audit alsnog op orde worden gebracht. Na drie jaar vindt dan de volledige hercertificering plaats. Deze heeft op 16 januari plaatsgevonden. Op een enkel punt na (enkele personeelsdossiers waren niet volledig als het gaat om aanwezigheid van een vakdiploma) was alles in orde. Dit is in orde gemaakt, en op basis daarvan is de buitendienst opnieuw VCA**-gecertificeerd.

De VCA-certificering geeft niet alleen aan dat de buitendienst op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu aan alle eisen voldoet, het geeft ook aan dat de afdeling de werkprocessen op een kwalitatief goede en professionele manier heeft ingericht. Dit past uitstekend in het beeld dat de gemeente wil uitstralen, namelijk dat van een professionele en bedrijfsmatige organisatie.

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu). De checklist is een uitgebreide vragenlijst die gebruikt wordt als doorlichting- en screeningsysteem. Het is een systeem waarmee bedrijven objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het is bedoeld om het bedrijf op kritische punten door te lichten op de zorg voor veilig, gezond en milieubewust werken.

Elburg is de enige VCA**-gemeente in de regio Noord-Veluwe, hetgeen betekent dat er aan meer randvoorwaarden moet worden voldaan, met name gericht op beleid, structuur en planvorming op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Op dit moment zijn 56 gemeenten of organisatieonderdelen van gemeenten VCA gecertificeerd waarvan 32 VCA
1 ster (VCA*) en 24 VCA 2 sterren (VCA**).
laatst gewijzigd: 02-04-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 020409 Buitendienst gemeente Elburg opnieuw VCA-gecertificeerd | grootte: 2.32 kb