Tweewielerwinkel focust op de fietsforens

02/04/2009 14:26

HBMEO

Overname Hans Struijk Fietsen

Het onlangs overgenomen bedrijf Hans Struijk Fietsen gaat zich meer op de zakelijke markt bewegen, in een tijd dat steeds meer forensen kiezen voor fietsen. Hans Struijk gaat zich komende jaren richten op integrale fietsoplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen. Het fietsbedrijf wil zich onderscheiden met hoogstaande service en gaat zich onder meer richten op het aanbieden van mobiele werkplaatsen die op locatie service kunnen bieden. Naast de fiscale voordelen, moet dit bedrijven en organisaties aanmoedigen om het fietsgebruik onder werknemers te verhogen.

Van leaseauto naar zakenfiets

Eigenaar Bastiaan Hagenouw: "We zien dat in deze economie de fiets populairder is dan ooit. De fiets concurreert nu al sterk met de auto en gaat komende jaren een nog grotere rol spelen in het zakelijk vervoer. We zien met name een explosieve groei van de E-bike. Eén van de tien verkochte fietsen is tegenwoordig een E-bike. Met name voor de forens geeft dit letterlijk ook een zetje in de rug: de nieuwe generatie elektrische fietsen maakt de overstap van leaseauto naar zakenfiets aantrekkelijk. Vooral bij fietsen die ingezet worden voor het woon-werkverkeer, is de service minstens zo belangrijk als een kwalitatieve fiets, want een kapotte fiets of een lekke band kost tijd en dus geld."

Overname twee fietsbedrijven

Fietsspecialist Hans Struijk is begin dit jaar overgenomen. Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten, twee consultants, die jarenlang retailbedrijven adviseerden bij McKinsey, willen het bestaande merk dat met name in de Haagse regio veel bekendheid geniet, verder uitbouwen. Hans Struijk Fietsen heeft twee filialen in Den Haag. Daarnaast heeft het zakenduo het in Zoetermeer gevestigde Dokman Bike & Action overgenomen, waardoor zij meteen van de grootste spelers in de fietsbranche zijn. Naast een scherpere focus op de zakelijke fietser wil Hans Struijk de verkoop van fietsonderdelen en accessoires via internet uitbreiden. Hans Struijk verkoopt de betere fietsmerken, zoals: Sparta, Batavus, Gazelle, Koga Miyata, Jan Jansen, Idworx , Trek en Giant.

www.hansstruijkfietsen.nl





http://www.hansstruijkfietsen.nl

http://www.hbmeo.com