Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 02-04-2009

Politie houdt vijf mannen aan wegens vernieling bij horecazaak in Breda

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 23.10 uur vier mannen (22, 23, 23 en 24 jaar) uit Prinsenbeek en een 27-jarige Bredanaar
aangehouden wegens vernieling. Dat gebeurde bij een horecazaak aan de Vismarktstraat. Een van de mannen stond buiten op het terras tegen een menubord te plassen en toen een medewerker van de zaak daarover een opmerking maakte, werd de man boos en ging door het lint. Ook zijn vrienden gingen zich er op een agressieve toon mee bemoeien, waardoor het incident uit de hand liep. Toen de werknemer naar binnen ging, kwam het vijftal hem achterna en gooide in de zaak stoelen en tafels om. Daardoor werden asbakken en kaarsen beschadigd. De medewerker kreeg ook enkele klappen in het gezicht. Gewaarschuwde agenten konden het vijftal in de kraag grijpen. Uit onderzoek bleek dat de groep bij een nabijgelegen café diverse flessen drank had gestolen. De mannen uit Prinsenbeek en Breda, die de nodige alcohol hadden genuttigd, zijn ingesloten op het bureau.

Bredanaar (17) bedreigt vader en pleegt vernielingen

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is woensdagmiddag rond 14.40 uur aangehouden op de Hudsonstraat. Hij had tijdens een ruzie in zijn ouderlijke woning zijn vader bedreigd en diverse goederen vernield. Vervolgens was hij weg gegaan. Op basis van het opgegeven signalement kon de Bredanaar even later opgepakt worden, waarbij hij zich even verzette tegen zijn aanhouding. De jongen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie ontdekt hennepkwekerij in Etten-Leur na tip oplettende getuige

ETTEN-LEUR: In een schuurtje achter een woning aan de Hazeleger heeft de politie donderdagmorgen een kleine hennepkwekerij ontdekt. In enkele potten die in een nabijgelegen brandgang stonden, werden diverse hennepplanten aangetroffen. In totaal ging het om enkele tientallen planten. De 28-jarige bewoner van de woning is rond 08.30 uur aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie reageerde op een melding van een oplettende getuige die hennepplanten in de brandgang zag liggen. Alle planten en benodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Bredase knul geeft valse naam op en vlucht voor motoragent

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 10.30 uur op de Joris Nempestraat een 17-jarige jongen aangehouden. Een surveillerende motoragent controleerde de jongen die op een bromfiets reed. De agent twijfelde aan de juistheid van de naam die de knul opgaf. Toen de agent de jongen vertelde dat hij was aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam, rende de knul weg. Na korte achtervolging kon hij in de kraag gepakt worden. Op het bureau verklaarde de jongen dat hij inderdaad een valse naam had opgegeven, omdat hij geen bekeuring wilde krijgen. Hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs; hij had de bromfiets van een vriendje geleend. Met alsnog diverse bekeuringen op zak kon de Bredanaar weer vertrekken.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 02-04-2009 13:56 | © Regio Midden en West Brabant |