Gemeente Rhenen


KOP-STUKKEN, tentoonstelling van schilderijen en beeldhouwwerken van kunstenaar Marcel Kop

2 april 2009 - Marcel Kop exposeert van 31 maart tot en met 13 juni 2009 in Museum Het Rondeel te Rhenen.

Marcel Kop (1953, s Gravenhage) woont in Rhenen en is vanaf 1978 als docent werkzaam in het beroepsonderwijs. Naast zijn docentschap besteedt hij de afgelopen tien jaar vrijwel al zijn beschikbare vrije tijd aan schilderen en beeldhouwen, zowel binnen in zijn atelier, als buiten in de vrije natuur.Hij schept volgens zijn zeggen het grootste genoegen in het genieten van de vrijheid van het uitleven in beeldende vormgeving.

Olieverftechniek en een figuratieve voorstelling gingen al snel over in veel vrijere expressiemogelijkheden, zoals abstracties in acrylverf op bewerkt doek en houwen in steen. Geëigende technieken en kaders werden verlaten: Ik zoek permanent vernieuwing in kleurgebruik, combinaties van technieken, dragers van schilderingen of samenstellingen van beelden, zoals het combineren van steensoorten met metalen (messing, koper of lood).

De tentoonstelling in Het Rondeel biedt zicht op de drie richtingen waarin Marcel Kop de grenzen tracht te verleggen, namelijk: schilderijen, schilderingen en beeldhouwwerken.

Museum Het Rondeel, Kerkstraat 1 3911 LD Rhenen (tel: 0317-612077)

open: di t/m vrij 12 17 uur
za 13 17 uur

---

-----------------
Informatie over de tentoonstelling is op te vragen bij Bert Huiskes, conservator. Mailadres museum: museumrondeel@rhenen.nl