Gemeente Teylingen

concept klaar

Woonschepenverordening Teylingen in concept klaar

02 april 2009

De raad van Teylingen heeft de Woonschepenverordening in concept vastgesteld. In deze verordening staan alle regels voor woonschepen en hun ligplaatsen.

Waarom deze verordening?

Per 1 juli 2008 is de provinciale Verordening Watergebieden en Pleziervaartuigen Zuid-Holland ingetrokken. Deze verordening regelde het beheer en de handhaving van het gebied rondom De Kagerplassen. Daarnaast golden ook de regels van de Algemeen Plaatselijke verordening van Teylingen. Kortom voor de woonschepen golden er verschillende regelingen. Teylingen was toe aan één uniforme regeling. Duidelijke regels maken handhaving gemakkelijker en zorgen voor een verbetering van de situering van de ligplaatsen. Dit versterkt ook de landschappelijke kwaliteit van het gebied.

Ligplaatsen

In de verordening staan regels over het innemen van ligplaatsen door woonschepen. Uitgangspunt is dat het zonder vergunning verboden is om een ligplaats in te nemen. Op de ligplaatsenkaart staat waar woonschepen mogen liggen.

Stukken ter inzage

Vanaf 8 april 2009 tot en met 20 mei 2009 liggen de stukken inclusief de tekeningen ter inzage bij de receptie in het gemeentekantoor in Sassenheim. Ook is de verordening onderaan deze tekst te vinden. De tekeningen zijn niet digitaal beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen Gwynne Janssen, medewerker Beheer Leefomgeving, via 0252 - 783 300.

Concept Woonschepenverordening