Gemeente Spijkenisse


Haagse bomen voor Spijkenisse

02 april 2009

Boom Rijkswaterstaat planten

Bij de aanleg van de Noordelijke Randweg in Den Haag zijn destijds honderden bomen gekapt. Rijkswaterstaat is verplicht om het verloren groen bij grote infrastructurele projecten te compenseren.

Onder een stralend lentezonnetje werd op 31 maart 2009 in park Waterland door wethouder Jan-Willem Mijnans, wethouder Christel Mourik en Leon Langeweg, omgevingsmanager Rijkswaterstaat, een tamme kastanje geplant. In totaal zijn op kosten van Rijkswaterstaat 200 bomen langs de Maaswijkweg, 5160 m2 beplanting plus 220 bomen in park Welgelegen en 18.500 m2 beplanting plus 191 bomen in park Waterland toegevoegd aan onze groene stad. In park Waterland zijn vooral vruchtdragende heesters en vruchtdragende bomen geplant. Hazelnootstruiken, appelbomen, tamme kastanjes en walnootbomen sieren voortaan mede het nu al prachtige park.

Compensatie Rijkswaterstaat
Bij de aanleg van de Noordelijke Randweg in Den Haag zijn destijds honderden bomen gekapt. Rijkswaterstaat is verplicht om het verloren groen bij grote infrastructurele projecten weer te compenseren. Deze compensatie werd tot ieders tevredenheid in Spijkenisse gevonden. Op het programma staat ook nog de groencompensatie voor de verbreding van de A15. Rijkswaterstaat en de gemeente zijn hierover in gesprek.