Politie Haaglanden

Persberichten 2 april

Haaglanden, 02-04-2009

Drugs in gestolen voertuig
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op de Zuidwal zag de politie op woensdag 1 april rond 16.30 uur twee bolletjes drugs liggen op de bodemplaat aan de bestuurderszijde van het voertuig. De 25-jarige automobilist kon, net zoals zijn 25-jarige bijrijder (beiden zonder vaste woon of verblijfplaats), geen legitimatiebewijs overhandigen. Uit nader onderzoek bleek dat zij in een gestolen auto reden. Beide heren zijn in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak.

Bromfietser rijdt 4-jarige aan
Den Haag Een 4-jarige jongen rende woensdag 1 april rond 18.45 uur plotseling een fietspad aan de Rijswijkseweg op. Hij kwam achter geparkeerde autos vandaan, waardoor een 32-jarige bromfietser uit Poeldijk hem over het hoofd zag. De bromfietser probeerde hem te ontwijken, maar het jongetje klapte alsnog tegen de bromfiets. De GGD vervoerde hem met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De bromfietser liep een schaafwond op aan zijn knie. Het 4-jarige Haagse jongetje mocht dezelfde avond weer naar huis.

Auto-inbreker gesnapt
Den Haag Een 38-jarige Hagenaar is woensdag 1 april aangehouden op verdenking van een auto-inbraak. Politieagenten hielden in de omgeving van de Wouwermanstraat een verkeerscontrole. De man, die al een bekende is van de politie, liep daar toevallig in de buurt. Toen agenten hem wilden controleren werd hij direct zenuwachtig. Hij voelde driftig in zijn zakken en probeerde een ponypack cocaïne weg te moffelen. In zijn jaszak vonden de agenten gereedschap en in zijn rugzak zaten een paar zwarte handschoenen, een grote schroevendraaier en een navigatiesysteem. De man werd daarom aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het navigatiesysteem is inmiddels weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Jongen (16) vernielt verkeersborden en steelt fiets Den Haag Enkele jongeren vernielden woensdag 1 april in de Delftselaan verkeersborden. Een oplettende melder belde 112 waarna de politie een 16-jarige Hagenaar aanhield. De jongen rende hard weg toen hij de politieagenten zag, maar zij waren hem te snel af en reden hem klem op de Zoutkeetsingel. De jongen werd met zijn fiets overgebracht naar het bureau. Bij controle bleek ook nog dat de fiets gestolen was. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na botsing met bus
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar raakte woensdagmiddag 1 april gewond toen hij door een bus werd geraakt. De Hagenaar stak om 16.35 uur lopend de Laan van Nieuw Oost-Indië over, waar op dat moment een HTM bus aan kwam rijden. De buschauffeur claxonneerde een paar maal maar de man bleef doorlopen. De buschauffeur kon de man niet meer ontwijken en reed hem aan. De man raakte gewond aan zijn borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepplantage
Den Haag Meerdere anonieme meldingen leidden de politie woensdag 1 april naar een hennepplantage in een woning aan de Valkenboskade. De melders vertelden dat in de woning een professionele hennepkwekerij gevestigd was. De politie ging woensdag poolshoogte nemen en trof, nadat de deur was geopend door een 22-jarige Hagenaar, een hennepkwekerij aan met 1021 hennepplanten en apparatuur. Onderzoek in de woning wees verder uit dat de stroom illegaal werd afgetapt. De Hagenaar werd aangehouden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Veel schade bij kop-staart aanrijding
Leidschendam Een automobilist botste woensdag 1 april omstreeks 08.45 uur tegen een rij stilstaande autos op de Noordsingel. De onfortuinlijke bestuurder remde af voor een stilstaande file. Doordat zijn voet van het rempedaal schoot, gaf de man een dot gas waarna de aanrijding ontstond. Drie autos, waaronder die van de man, moesten worden weggesleept. Een vierde automobilist kon als enige nog zelfstandig verder rijden.

Heterdaadje
Voorburg Werknemers die bezig waren met een verbouwing wisten woensdag
1 april om 20.40 uur een 36-jarige Hagenaar aan te houden. De man nam bij een verbouwing van een woning aan het Oosteinde enkele gereedschappen mee. De werklui zagen de man net weglopen en wisten hem aan te houden. De man had in zijn fietstassen een combizaag, boormachine, schuurmachine, klopboor, cirkelzaag en lasermeter met een totale waarde van 3000 euro gestopt. En de fiets? Die bleek ook van diefstal afkomstig te zijn. Zij droegen de man over aan de politie die proces-verbaal tegen de man opmaakte.

Van alles mis
Voorburg Woensdag 1 april ging voor een 32-jarige automobiliste uit Voorschoten van alles mis. De vrouw verleende om 13.00 uur op de Prins Bernhardlaan bij een zebrapad geen vrije doorgang aan een voetganger. Toen zij daarover door de politie werd aangesproken, bleek dat er van alles mis was. De vrouw beschikte niet meer over een rijbewijs (was al ingevorderd) en gaf een valse naam op. Agenten namen de auto van de vrouw in beslag. Zij kreeg meerdere processen-verbaal.

Kop-staart met drie partijen
Wassenaar Een automobilist botste woensdag 1 april omstreeks 14.45 uur tegen een rij stilstaande autos op A44. De 42-jarige bestuurder uit Heerlen zag een stilstaande file te laat en kon niet meer op tijd remmen. Een 26-jarige bestuurder moest met nekklachten naar het ziekenhuis. Alle autos liepen forse schade op en een takelwagen moest de beschadigde autos wegslepen.

Jong geleerd oud gedaan
Rijswijk Een surveillerende wijkagent kon woensdag 1 april om 20.30 uur zijn ogen niet geloven. De agent zag over het parkeerterrein aan de Van Vredenburchweg wel een hele kleine bestuurder rijden. Nadat hij de bestuurder had aangesproken bleek dat zijn ogen hem niet bedrogen. De bestuurder bleek slechts 13 jaar oud te zijn en reed moederziel alleen in de auto. Zijn 22-jarige broer die geschokt kwam aanlopen verklaarde dat hij vanaf een afstandje toezicht hield op zijn broer. Hij vertelde dat zijn broertje al een aardig eindje op weg was en in het buitenland had leren schakelen. De wijkagent maakte een einde aan deze gevaarlijke rijles en maakte proces-verbaal op.

Motorrijder met de schrik vrij
Westland/Wateringen Een 24-jarige motorrijder uit Den Haag botste woensdag 1 april om 17.15 uur op de Wippolderlaan achterop een automobilist. De man merkte te laat dat de automobiist stil stond voor een verkeerslicht. Ondanks de forse ravage kwam de man er goed vanaf. Hij raakte slechts lichtgewond.

hagenaar aangehouden met gestolen fiets
Nootdorp Een 27-jarige Hagenaar werd woensdag 1 april aangehouden toen hij op een gestolen fiets bleek te rijden. Agenten zagen de man, samen met twee andere mannen, omstreeks 16.30 uur fietsen op de Bartholomeuslaan. Toen de drie plotseling het trottoir op reden, besloten de agenten hen te controleren. Bij de controle bleek de fiets van de Hagenaar een opengebroken slot te hebben en als gestolen gesignaleerd te staan. De man werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Graffiti-kunstenaars betrapt
Delft Agenten hielden donderdag 2 april twee jongens aan die vermoedelijk graffiti hadden aangebracht op een pand aan de Papsouwselaan. De agenten zagen omstreeks 03.00 uur drie personen haastig op de fiets springen bij het zien van de politie. Omdat het de agenten bekend was dat op deze locatie regelmatig graffiti wordt aangebracht, besloten zij achter de drie aan te gaan. Eén van hen, een Maaslander van 17 jaar, werd in de omgeving in de kraag gevat. Op de Papsouwselaan troffen de agenten drie verse tags aan, waarvan de verf nog nat was. Een tweede jongen, naar later bleek de 15-jarige broer van de aangehouden verdachte, ging vrijwillig mee naar het bureau. De ouders van de twee werden in kennis gesteld. Toen bleek dat de 15-jarige ook bij het plaatsen van de graffiti aanwezig was, werd hij alsnog aangehouden. De jongens brachten de nacht op het politiebureau door. De politie onderzoekt de zaak en het aandeel van de aangehouden verdachten daarin.

Beschonken op de bromfiets
Delft Een 28-jarige Maaslander kreeg donderdag 2 april een proces-verbaal omdat hij met teveel drank op op zijn bromfiets reed. Een surveillerende agent zag de man omstreeks 01.20 uur rijden op de Hugo de Grootstraat en besloot hem te controleren. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, hielde de agent de Delftenaar aan. Hij blies op het politiebureau 550 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Meisje met voet tussen spaken
Zoetermeer Een vijfjarig meisje raakte woensdag 1 april gewond toen zij met haar voetje tussen de spaken van haar moeders fiets kwam. Het kind zat omstreeks 11.40 uur achterop de fiets van haar moeder toen op de Mendelssohnrode haar voetje tussen de spaken van de fiets kwam. De brandweer bevrijdde het meisje uit haar benarde positie. Zij kreeg van de politie een traumabeertje en werd daarna voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.