CNV Onderwijs

12 december 2005

Inzet Onderwijsbond CNV voor de cao-Kenniscenta 2005-2006

Categorie: cao kenniscentra

Begin juni 2005 was het overleg over de cao-Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 2005 door de vertegenwoordigers van werknemers opgeschort. Reden hiervoor was de sterk afwijzende reactie van werkgevers op de voorstellen van de bonden en het te magere bod van werkgeverszijde. Nu blijkt dat diverse overheidssectoren toch ruimte hadden voor een reëel loonbod voor 2005 en 2006, en beide partijen te kennen hebben gegeven enkele arbeidsvoorwaardelijke zaken vóór 1 januari 2006 met elkaar te willen regelen, zal het overleg op 13 december a.s. hervat worden. Beide partijen hebben een inzet geformuleerd voor dit overleg. Onderstaand een samenvatting van de inzet van de Onderwijsbond CNV.

Looninzet
Voor het contractjaar 2005 handhaven de bonden hun salaris-eis van
1,25%, passend binnen de kaders van het najaarsakkoord 2004. Gelet op de consumentenprijsindex (cpi) over de laatste 12 maanden van 1,8% achten de bonden een salaris-eis van 2% over 2006 noodzakelijk en verantwoord.

Loondoorbetaling bij ziekte
Centrales houden vast aan hun eerder geformuleerde inzet voor wat betreft de loondoorbetaling bij ziekte, waaronder o.a.:
* doorbetaling eerste ziektejaar 100%, met als gevolg daarvan een doorbetaling in het tweede ziektejaar van 70% (alleen over de verlofuren wegens ziekte);

* Werkgevers dienen een actief beleid te voeren gericht op preventie en reïntegratie. Via positieve prikkels moeten werknemers gestimuleerd worden zo snel mogelijk (deels) weer aan de slag te gaan. Centrales stellen voor ook het tweede ziektejaar 100% loon door te betalen indien de werknemer actief meewerkt aan zijn reïntegratie.

Overige hangpunten uit het overleg medio 2005

* Vervolguitkering: Het schrappen van de vervolguitkering heeft geen gevolgen voor werknemers van 50 jaar of ouder die werkloos worden, zij houden recht op een uitkering tot het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

* Kinderopvang: Uitbreiding van de regeling kinderopvang met ook buitenschoolse opvang, conform de op 1 januari 2005 van kracht geworden Wet kinderopvang.

* Reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer: centrales willen komen tot een zoveel mogelijk dekkende vergoeding op basis van de huidige tarieven openbaar vervoer 2e klas. Daarnaast willen zij de vergoedingsbedragen indexeren op basis van de kostenontwikkeling openbaar vervoer.

* Reiskostenvergoedingen dienstreizen: centrales streven naar een zoveel mogelijk dekkende vergoeding voor dienstreizen. Zij denken daarbij aan indexering en verhoging van het bruto-basisbedrag dat medewerkers ontvangen als zij uit hoofde van hun functie in het bezit moeten zijn van een auto, alsmede het aanpassen van de belastingvrije kilometervergoeding per 1 januari 2006.

Het probleem van de bovengemiddelde parkeer- en tolgelden moet naar onze mening opgelost worden door in de cao de verplichting op te nemen dat - voor zover relevant - de werkgever hierover aanvullende afspraken maakt met de OR.


* Vakbondsfaciliteiten: Een wijziging van artikel 9.4.1 van de huidige cao, zodanig dat het mogelijk wordt dat werknemers, tevens lid van een bij de cao-Kenniscentra betrokken vakbond, deelnemen aan incidentele vergaderingen van statutaire organen van deze bonden.

Zorgverzekeringswet
Voor het overleg over de consequenties van de zorgverzekeringswet hanteren centrales het uitgangspunt dat al het geld dat met de huidige regelingen (werkgeversbijdrage Zf, ZKOO en ZVOO) in 2006 zou zijn gemoeid blijft beschikbaar voor de arbeidsvoorwaarden van het (ex-)personeel. Ook de extra middelen vanuit het kabinet ter compensatie van de gemiddeld negatievere inkomenseffecten voor personeel bij overheid en onderwijs zijn beschikbaar voor de arbeidsvoorwaarden.

Gevolgen invoering WIA
Centrales vinden het van het grootste belang dat niet alleen werkgevers werknemers zo veel mogelijk werk aanbieden tegen voldoende loon, opdat zij optimaal gebruik kunnen maken van hun (rest-) capaciteit, maar ook dat zij in dienst blijven bij hun werkgever. In de WIA-systematiek is namelijk het behouden of weer verkrijgen van werk, overeenkomstig het arbeidsvermogen/de restcapaciteit, van eminent belang.

Levensfasebewust personeelsbeleid
Partijen zullen zich inspannen om gedurende de looptijd van de cao-Kenniscentra overeenstemming te bereiken over een nieuwe regeling voor levensfasebewust personeelsbeleid. Onderdeel van dit beleid zal de inrichting van een levensloopregeling zijn, waarvoor uit het pensioenakkoord in elk geval 0,8% beschikbaar is als eerste invulling. Omdat een dergelijke regeling op korte termijn niet beschikbaar is, zal deze 0,8% in 2006 worden toegevoegd aan de eindejaarsuitkering middels een incidentele verhoging van de eindejaarsuitkering tot 5%.

Arbodienstverlening
Vanaf 1 juli 2005 gelden er nieuwe wettelijke regels voor de arbo-dienstverlening. Deze nieuwe regels bieden de mogelijkheid om in overeenstemming met de OR of PVT maatwerk of via de cao afspraken te maken. Centrales treden graag in overleg over aanvullende cao-bepalingen aangaande de minimale randvoorwaarden m.b.t. arbo-dienstverlening.

Volledige tekst van de inzet
Hier is de volledige tekst van de gezamenlijke inzet van de vakbonden voor het overleg over de cao-Kenniscentra 2005-2006 te downloaden in pdf-formaat.

---