Politie Groningen

Donderdag 2 april 2009

Provincie Groningen, 02-04-2009

Stadskanaal: politie pakt duo na vernieling

De politie heeft woensdagavond op de Nederlandlaan een 21-jarige man uit Stadskanaal en een 18-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden voor vernieling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij eerder op de avond op het Gandhiplein een fiets van een meisje hadden vernield. Het tweetal werd op aanwijzing van een getuige ingerekend. Beiden werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: heler na deal aangehouden

De politie heeft woensdagavond in de Polderstraat een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. De politie werd door een 24-jarige man uit Surhuisterveen gebeld over een auto-inbraak, die eerder op de avond op de Crematoriumlaan was opengebroken. Uit de auto werd onder meer een mobiele telefoon en een navigatiesysteem gestolen. De Surhuistervener belde vervolgens naar het weggenomen toestel. Hij kreeg een onbekende man aan de lijn. De man gaf aan dat hij de telefoon en het navigatiesysteem had. De spullen konden voor een klein geldbedrag worden teruggekocht. De deal zou volgens de verdachte in Groningen moeten plaatsvinden. In plaats van de 24-jarige ging een politieagent naar de afgesproken locatie op de Oosterhaven. Daar trof de politie de ambtshalve bekende Stadjer. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden voor heling. De politie trof in zijn auto diverse laders van navigatieapparatuur en mobiele telefoons aan. In een mobiele telefoon van de verdachte werd de simkaart van het weggenomen toestel aangetroffen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: politie pakt drie mannen na straatroof

De politie heeft woensdagavond in de Fruitstraat drie Stadjers in de leeftijd van 24, 28 en 45 jaar aangehouden voor diefstal met geweld en bedreiging. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij dezelfde avond in de Noorderstationstraat een 20-jarige man uit Groningen hebben bedreigd en beroofd. Het slachtoffer werd al fietsend beetgepakt door één van de drie verdachten. Hij werd gedwongen om te stoppen. Hierop werd een bierflesje geopend en over het slachtoffer uitgegoten. De verdachten wilden een klein geldbedrag van de Stadjer hebben. Hij gaf aan geen geld te hebben. Hierop kwam een vriendin van het slachtoffer aangereden. Vervolgens toonde één van de verdachten een steekvoorwerp, die hij in zijn zak had. Hierop bedreigde de man het slachtoffer verbaal met de dood. Het slachtoffer liep vervolgens hard weg en hij liet daarbij zijn fiets op de plek van de straatroof achter. De fiets werd later aangetroffen. Ook werd vlakbij de plek van het incident een steekvoorwerp gevonden. Dit voorwerp werd in beslaggenomen. De verdachten wist de politie op grond van verstrekte signalementen op te sporen en in te rekenen. De mannen worden vandaag gehoord. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sappemeer: man na bedreiging aangehouden

De politie heeft woensdagavond in de Gladiolenstraat een 37-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor bedreiging. De Sappemeerster had de gehele avond geluidsoverlast veroorzaakt. Een buurvrouw had de verdachte hierover aangesproken. Een scheldpartij was het gevolg. Hij vernielde diverse spullen, die in het portiek stonden. Ook drong de verdachte de woning van zijn buurvrouw binnen door de voordeur in te trappen. In de woning werden enkele spullen vernield. De bewoners wisten de deur naar de woonkamer dicht te houden, waardoor de schade tot de hal en het toilet beperkt bleef. De verdachte bedreigde zijn buurvrouw en andere buren met diverse bewoordingen. De gewaarschuwde politie wist de 37-jarige even later aan te houden. De man, die vermoedelijk onder invloed verkeerde, werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: snelle alcomobilist loopt tegen de lamp

De politie heeft woensdagnacht een 26-jarige man uit Assen op de Hereweg aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent kreeg een stopteken van surveillerende politieagenten, omdat hij met hoge snelheid over de Stationsweg reed. De automobilist negeerde in eerste instantie het stopteken. Ook reed hij op de kruising Stationsweg met de Hereweg door het rode licht. Uiteindelijk bracht de Drent toch zijn auto tot stilstand. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het roze papiertje had hij niet bij zich. De 26-jarige zal zijn rijbewijs moeten inleveren. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: politie houdt inbreker op heterdaad aan

De politie heeft woensdagnacht in een kroeg aan de Marktstraat een 20-jarige man uit Winschoten aangehouden voor inbraak. De politie werd gewaarschuwd dat vanuit de kroeg een inbraakalarm kwam. Bij het pand zagen de dienders dat een raam uit de voordeur verwijderd was. Bij onderzoek in de kroeg werd de verdachte geknield in een hoek aangetroffen. De agenten zagen dat verdachte een mes in zijn broekzak had zitten. Het mes werd in beslaggenomen en de Winschoter werd ingerekend. De 20-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal voor de inbraak worden gehoord. Daarnaast onderzoekt de politie of de verdachte meer misdrijven heeft gepleegd.

Groningen: vervelende student aangehouden

De politie heeft woensdagnacht een 33-jarige Stadjer aangehouden in het pand van een studentenvereniging in Groningen. De man wilde het pand niet verlaten, ook niet na meerdere verzoeken. De man deelde aan twee personen ook nog klappen uit. Agenten moesten er uiteindelijk aan te pas komen. Ze namen hem mee naar de hal, maar daar gedroeg hij zich vervelend en agressief. Hij werkte niet mee aan zijn aanhouding. Hij werd met moeite in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Tenslotte bedreigde hij nog twee agenten met woorden. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Delfzijl: man rijdt zonder rijbewijs

Een 20-jarige man Delfzijl is woensdagmiddag op de Binnensingel betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man rijden en wisten dat hij al vaker was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Controle van de politiesystemen wees uit dat hij nog steeds geen rijbewijs had. Sinds 2004 is hij al elf keer eerder op hetzelfde feit betrapt. Hij ging er echter hard vandoor en via de Nieuweweg, de Buitensingel en het Commandementsplein wist hij te ontkomen. De auto troffen agenten op de Binnensingel. Die werd in beslag genomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Appingedam, was alle behalve blij dat zijn auto werd afgesleept. De verdachte is uitgenodigd voor verhoor en de officier van justitie beslist over wat er gebeurt met de in beslag genomen auto.

Groningen: overlastveroorzakers met drugs op zak

Agenten hebben twee Groningers (39 en 44 jaar) aangehouden. De heren zaten in de parkeergarage aan de Naberpassage en wilden drugs gebruiken. Agenten controleerden daar op verzoek van een medewerker, omdat hij vaker melding deed van overlast. Toen zij de mannen troffen, hadden ze de drugs klaarliggen voor gebruik. Ze troffen vier bolletjes harddrugs bij het duo. De mannen werden aangehouden en de drugs werden in beslag genomen. Die worden onderzocht door het NFI. Tegen de Stadjers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: dronken man schopt tegen fiets

Een 39-jarige man uit Delfzijl is woensdagavond bij het station van Appingedam aangehouden. Er kwam een melding binnen dat een man mensen zou lastig vallen bij het station. Agenten troffen de man, spraken hem op zijn gedrag aan en gaven hem een bekeuring voor verstoring van de openbare orde. Een agent hield de man toch nog even in de gaten en zag dat de Delfzijlster ineens tegen een fiets schopte. Dit keer werd hij aangehouden. Hij was erg dronken. Hij werkte tegen en met moeite werd hij in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg hij nog twee bekeuringen. Voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Ter Apel: winkeldief ingerekend

De politie heeft woensdagavond bij een supermarkt aan de Nederveen Cappelstraat een winkeldief, een 29-jarige man uit Musselkanaal, aangehouden. Het personeel had problemen met de agressieve klant en schakelde de politie in. Hij was inmiddels al vertrokken, maar het personeel dacht dat hij nog wel terug zou komen. Dat bleek ook het geval te zijn. Toen agenten de supermarkt in wilden stappen, troffen ze de verdachte al. Agenten vermoedden vanwege zijn gedrag dat de man alcohol en drugs had gebruikt. Een agent informeerde bij het personeel wat er nu gebeurd was. De man was twee keer betrapt op winkeldiefstal. Hij had bier en shag meegenomen zonder te betalen. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.