KNHS


Wereldbekerfinale springen 2012 naar Indoor Brabant
2 april 2009

LAUSANNE (KNHS) De wereldbekerfinale springen 2012 vindt plaats in Den Bosch. Dit besloot de internationale paardensportkoepel FEI woensdag tijdens haar bureaumeeting. Het bestuur van Indoor Brabant en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie zijn verheugd dat er wederom een wereldbekerfinale wordt toegewezen aan Nederland. Indoor Brabant 2012 vindt plaats van 14-18 april 2012.

Eind vorig jaar wees de FEI de wereldbekerfinale dressuur van 2010 eveneens toe aan Indoor Brabant (25-18 maart). Het is voor het bestuur van Indoor Brabant de tweede keer dat de organisatie van de wereldbekerfinale springen in hun handen ligt. In 1994 was de finale op Bosche grond een groot succes met Jos Lansink en de hengst Libero H als winnaar.

Voorzitter van de KNHS Martien van den Heuvel: Indoor Brabant geeft jaarlijks een sterk visitekaartje af voor de internationale indoorconcoursen. Als een internationale topamazone als Isabell Werth twee weken geleden laat weten Indoor Brabant het beste indoorconcours ter wereld te vinden, zijn wij hier ook als KNHS apetrots op. Met een sterke professionele en gezonde organisatie en een zeer ervaren bestuur met kennis van zaken zijn wij er van overtuigd dat Indoor Brabant in staat is om een toonaangevende wereldbekerfinale te organiseren. De KNHS zal Indoor Brabant dan ook van harte ondersteunen om ook van deze finale een overtuigend succes te maken!

We zijn erg blij in het vertrouwen dat de FEI wederom heeft in Indoor Brabant. De afgelopen editie is weer zeer succesvol verlopen en dit zal zeker meegespeeld hebben in de beslissing. Met zowel een wereldbekerfinale in 2010 als in 2012 hebben we de komende drie jaar een stevig programma staan. Het wordt dan ook een uitdagende klus voor Indoor Brabant om de deze finale van 2012 financieel rond te krijgen, maar gelukkig hebben we nog wat tijd, laat voorzitter van Indoor Brabant Gerrit Jan Swinkels weten.

De eerstkomende editie van Indoor Brabant, inclusief de wereldbekerfinale dressuur vindt plaats van 25 tot en met 28 maart 2010. De wereldbekerfinales dressuur en springen 2009 vinden plaats in Las Vegas van 15 19 april.

Voor meer info: www.indoorbrabant.com