Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 02-04-2009

Fors aantal inbraken in autos; politie extra alert

VIANEN - Aan de hand van gedane aangiften constateerde de politie dat er vanaf 24 maart tot en met 29 maart 21 autos doelwit waren van inbreker(s).

De piek lag in het weekend van 28 en 29 maart. Na analyse bleek dat bij het merendeel om een poging ging en niets uit de auto is gestolen. Het inslaan van een ruit en het forceren van een slot kwam het meeste voor. In een aantal autos trof de inbreker(s) toch nog waardevolle goederen, zoals laptops, aan.

De politie adviseert nadrukkelijk geen waardevolle goederen in uw auto achter te laten. In de strijd om de auto-inbraken tegen te gaan, surveilleert de politie door de straten in de betreffende wijken Het Centrum en De Hagen. Maar de politie is niet altijd opvallend in de wijk zichtbaar actief. Om de pakkans te vergroten trekken politiemensen regelmatig hun burgerkleding aan om de pakkans op een heterdaad te vergroten. Maar u kunt ook een bijdrage leveren om een aanhouding van inbrekers op heterdaad te vergroten. De politie vraagt u extra alert te zijn en direct 112 te bellen als u iets ziet wat u niet vertrouwt. U ziet bijvoorbeeld iemand die bijzonder veel aandacht heeft voor een geparkeerde auto en vermoedt dat die persoon weleens kan gaan inbreken? De politie noemt dat een verdachte situatie en u mag hiervoor het alarmnummer 112 bellen. Vraag naar de politie en meldt de straat en plaats waar het incident zich voordoet. Geef bijzondere of opvallende kenmerken door van de betreffende persoon, diens kleding of het gebruikte (motor)voertuig. Door zo te handelen helpt u de politie om de pakkans van een inbreker te vergroten. Door het bellen van 112 daar vangt de politie boeven mee! Het bellen van 112 is gratis en kan zelfs als u geen beltegoed meer heeft op uw mobiel.

Vrouw komt om

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 1 april raakte een vrouw met haar auto te water. Zij overleed in de loop van de avond.

Rond 20.30 uur kregen de hulpdiensten de melding dat op de Remiseweg een auto in het Amsterdam-Rijnkanaal was gereden. Het was onbekend of er mensen in de auto zaten. Brandweer, politie en ambulance gingen ter plaatse. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd en een boot van Rijkswaterstaat met sonarapparatuur kwam ter plaatse. Een duikteam van de brandweer ging te water en vond de auto. Daarin bevond zich een 40-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij werd door de duikers op de kant gebracht. Daar werd gestart met de reanimatie. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht, waar zij korte tijd later overleed. De politie heeft een onderzoek ingesteld en gaat er vooralsnog vanuit dat het niet om een ongeval of misdrijf gaat.

Motorrijder gewond

HOUTEN Een motorrijder ging op woensdagmiddag 1 april onderuit en raakte gewond.

Rond 16.20 uur reed een 54-jarige motorrijder uit Veenendaal over De Rede. Door nog onbekende oorzaak raakte hij in een bocht de stoeprand, kwam ten val en raakte gewond. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij meerdere botbreuken had opgelopen. De Veenendaler is in het ziekenhuis opgenomen.

Aanrijding met invalidewagen

NIEUWEGEIN Op woensdagavond vond een aanrijding tussen een auto en een gemotoriseerde invalidewagen plaats.

Rond 23.40 uur reed een 44-jarige automobilist uit Nieuwegein de kruising van de Remiseweg-Taludweg op. Vanuit de richting Utrecht reed een gemotoriseerde invalidewagen vanaf het fietspad dezelfde kruising op, met een aanrijding tot gevolg. De invalidewagen werd bestuurd door een 53-jarige man uit Nieuwegein. Bij hem in het voertuig zat een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Door de aanrijding belandde de invalidewagen op zijn kant. De 53-jarige bestuurder raakte gewond en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij enkele gekneusde ribben had opgelopen. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding in.

Scootercontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 1 april op Het Slijk in Vianen en de Televisiebaan in IJsselstein een brom- en snorfietscontrole gehouden.

Door motoragenten werden in totaal 52 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid. Van 34 bestuurders en hun voertuigen was alles in orde. Achttien bestuurders kregen een bekeuring.