Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe editie VMT's Ingrediëntenwijzer

HOUTEN, april 2009 - VMT's Ingrediëntenwijzer 2009 - het unieke naslagwerk voor gebruikers en inkopers van ingrediënten en additieven in de Nederlandse en Belgische voedingsmiddelenindustrie - is uit. Het boek bevat alle informatie over ingrediënten, additieven en hun E-nummers. In lijsten en registers is snel te vinden wie deze ingrediënten levert. VMT's Ingrediëntenwijzer is een uitgave van VMT binnen uitgeverij Noordervliet Media BV.

VMT's Ingrediëntenwijzer bevat lijsten met de levensmiddelenadditieven op volgorde van E-nummers. Ook zoeken op naam van het levensmiddelenadditief is mogelijk om zo het bijbehorende E-nummer te vinden. Omdat etiketten maar al te vaak moeten worden vertaald, zijn er in de Ingrediëntenwijzer vertalingen te vinden van alle additieven met E-nummer in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Tevens zijn de chemische en trivale namen van de levensmiddelenadditieven (incl. E-nummer) opgenomen.

Additievenwetgeving
Naast de informatie over E-nummers, omvat VMT's Ingrediëntenwijzer een uitgebreid dossier over de levensmiddelenadditievenwetgeving. Opgenomen zijn onder meer:
- Overzicht van de categorieën levensmiddelenadditieven in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.
- Definities van de categorieën levensmiddelenadditieven.
- Etiketteringsvoorschriften.

- Etikettering bij gebruik van zoetstoffen.
- Overzicht van alle zoetstoffen, de omschrijving en zoetwaarde.
- Wetgeving voor novel Foods.

- Wetgeving voor genetisch gemodificeerde producten.
- Vertaling van begrippen uit de voedingswaarderichtlijn, etiketteringsrichtlijn, diepvriesrichtlijn etc., ook hier Engels, Duits, Frans en Spaans.

Leveranciersoverzichten
In VMT's Ingrediëntenwijzer is te zien wie wat levert als het om ingrediënten en additieven gaat. Elk jaar opnieuw wordt de informatie over de leveranciers geheel geactualiseerd en samengebracht in handzame overzichten:
- Per additief en ingrediënt een overzicht van de leveranciers in Nederland en België.
- De actuele adressen, contactpersonen, internet-site en andere bedrijfsinformatie van de leveranciers.
- Overzicht van de organisaties in de ingrediëntenbranche.

Ook online
VMT's Ingrediëntenwijzer verschijnt tevens als internet database. De gebruiker kan snel zoeken op:
- functionele eigenschap van het ingrediënt

- ingrediënt

- leverancier (naam, plaats en contactpersonen)
- merk

Gegevens en bestellen
VMT's Ingrediëntenwijzer 2009. Uitgever: Noordervliet BV, Houten, 148 pagina's, ISBN 978-90-72072-79-5. Prijs E 82,50. Prijs voor toegang tot de internet database E 135,- per jaar. Prijs van boek in combinatie met toegang voor één jaar tot de internet database E 195,-. Prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten. Voor abonnees op VMT, Food Hospitality, Voeding Nu, Foodpress en de Nieuwsbrief VoedselVeiligheid gelden aantrekkelijke kortingen.

Bestellingen: www.vmt.nl (button VMT Producten) of Noordervliet Media BV, Afdeling Klantenservice, Postbus 325, 3990 GC Houten, klantenservice@noordervlietmedia.nl


---



Ingezonden persbericht