Gemeente Alphen-Chaam

Naamsverandering Alphen-Chaam- Anneville 1 april grap

Belangstelling website gemeente Alphen-Chaam explosief gestegen dankzij 1 april-grap over naamsverandering

De gemeente Alphen-Chaam heeft sinds 3 maart een nieuwe website. Via www.Alphen-Chaam.nl kan snel relevante informatie worden opgezocht en ook kan een aantal producten en diensten via het digitaal loket worden afgenomen en betaald. Ook meldingen over de openbare ruimte kunnen digitaal worden doorgegeven. De gemeente Alphen-Chaam wil steeds meer producten en diensten aanbieden via het digitaal loket.

Forse toename
Het aantal bezoekers schommelde tot 25 maart rond de 250. Op 25 maart steeg het aantal tot 480 en - na publicatie over de naamsverandering op 26 maart in Ons Weekblad - steeg dat aantal tot 781 op vrijdag 27 maart. Ook het aantal pagina's dat bekeken werd, nam fors toe. Dat aantal schommelde begin deze maand tussen 1.000 en 1.500 en steeg naar bijna 4.000 op 29 maart.

Bij de neus genomen
Natuurlijke had menige inwoner van Alphen-Chaam snel door dat het om een 1 april grap ging. Een paar doorzag zelfs de beoogde extra publiciteit voor de nieuwe website. Maar een behoorlijk aantal heeft zich toch behoorlijk bij de neus laten nemen. Enkele tientallen inwoners stuurden per e-mail een (veelal) verbolgen reactie op de voorgestelde naamsverandering. De meeste reacties kwamen binnen via de Poll op de homepage van de website. Zo'n 430 mensen namen daaraan deel. Ruim 42% van de stemmers vindt Anneville een prima naam voor de gemeente Alphen-Chaam. Ongeveer 3% wil wel een andere naam, maar vindt Anneville niet zo geschikt en een meerderheid (ongeveer 55%) is tegen de naamsverandering.