PvdA Rotterdam


Nieuws

Eenheid is Kracht in Rotterdamse Cruise Terminal

Wo 1 Apr 2009 - Redactie

Afgelopen zaterdag vond in de Cruise Terminal Rotterdam de vijfde editie van de Eenheid is Kracht Awards plaats. De avond, ter promotie van culturele diversiteit en gelijkheid in de wereld, werd een veelzijdig zang- en dansspektakel. PvdA-leider Peter van Heemst ontmoette er Jesse Jackson.

Op deze editie van de Eenheid is Kracht Awards werden 8 awards uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor culturele diversiteit en gelijkheid. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin: \"Eenheid is Kracht staat voor het overwinnen van ongelijke omstandigheden en discriminatie, of het nu is op basis van geslacht, ras, handicap, geloof of seksuele geaardheid. Dat is ook een drijfveer in mijn politieke werk.\" Een van de hoogtepunten was de speech van Kleur-Award winnaar en tafeltennisser Nico Blok. Hij won brons tijdens de Paralympische Spelen van afgelopen zomer in Beijing. Blok: Vaak wordt gekeken naar handicaps en niet naar iemands talenten. Maar wanneer je in mogelijkheden denkt, kun je vrijwel alles bereiken. Blok ontving de Kleur-award omdat hij als bekende Nederlander kleur geeft aan de samenleving en mensen met elkaar bindt.

Jesse Jackson
\"Peter
Eregast deze avond was mensenrechtactivist Jesse Jackson, zelf Award-winnaar in 2006. Jesse Jackson is de eerste zwarte presidentskandidaat van de Verenigde Staten. In 1984 en 1988 deed hij namens de Democraten tevergeefs een gooi naar het presidentschap. Jackson was bovendien één van de naaste medewerkers van civil rights activist Martin Luther King Jr. Fractievoorzitter van de PvdA, Peter van Heemst, vond de ontmoeting die hij had met Jesse Jackson heel bijzonder (zie foto).