Gemeente Oirschot

Veel zwerfvuil opgeruimd in Oirschot

Zaterdag 21 maart was de Landelijke Opschoondag. Op deze dag zijn in het hele land mensen aan de slag gegaan om zwerfafval op te ruimen. Ook binnen de gemeente Oirschot zijn er erg veel mensen op pad geweest. Dankzij hun medewerking is Oirschot weer een stuk schoner.

Scholen
Het Kempenhorstcollege, Basisschool De Linde, Basisschool de Korenbloem en de St. Josepschool hebben in de week van Nederland Schoon de omgeving rondom hun school schoongemaakt. Behalve het opruimen van zwerfafval besteden deze scholen ook tijdens de lessen extra aandacht aan dit onderwerp.

De Opschoondag
Demissionair wethouder Piet Smits gaf samen met enkele leden van de jeugdgemeenteraad en buurtbeheer De Hei het startsein voor de opruimactie in Moorland. Op hetzelfde moment maakten enkele leden van bewonerscommissie De Moriaan het gebied rondom de Moriaan schoon. Zaterdagmiddag hebben Buurtbeheer Oostelbeers en Spoordonk het zwerfvuil aangepakt. Piet Smits gaf in Oostelbeers samen met Tijs Kolsters en Ben Noordijk, wethouders van de jeugdgemeenteraad, het startsein voor een schoner Oostelbeers. Naast de zwerfvuilactie vroeg buurtbeheer Oostelbeers aandacht voor de hondenpoepproblematiek. Zij deelden hondenpoepzakjes uit en brieven met de regels voor hondenbezitters.

In Spoordonk gaf Ted van de Loo samen met jeugdwethouder Lobke Verhoeven het startsein voor de zwerfvuilactie. Ruim 30 kinderen gingen op pad om Spoordonk schoon te maken (zie foto). Naast de acties van deze buurtbeheerprojecten hebben enkele bewoners zelf het initiatief genomen om hun buurt van zwerfvuil te ontdoen. De jagersverenigingen van De Beerzen en Oirschot hebben, zoals al jaren gebruikelijk is, het buitengebied onder handen genomen.

De gemeente Oirschot is heel tevreden over de grote opkomst. Wij willen dan ook alle deelnemers hartelijk danken voor hun vrijwillige inzet. Door zo samen aan de slag te gaan wordt de gemeente vanzelf een beetje schoner.