Hewlett-Packard


Nieuwe `Z' lijn overtreft verwachtingen op gebied van design en prestatie

AMSTELVEEN, 1 april 2009 - HP onthult vandaag de HP Z Workstation serie en zegt met deze introductie de productcategorie opnieuw uitgevonden te hebben. De HP Z800, HP Z600 en HP Z400 Workstations zijn het resultaat van meer dan 20 HP design innovaties en maken gebruik van de voordelen die de nieuwe Intel® Xeon® processor biedt.

HP's investeringen in de Z lijn, met name op het gebied van techniek, bezorgen klanten direct profijt. Schlumberger bijvoorbeeld, rapporteert prestatieverbeteringen van 300 tot 500 procent van zijn belangrijkste ontwikkelapplicaties.

HP workstations worden gebruikt door de meest veeleisende gebruikers in de architecten, graphic arts, broadcasting, computer-aided design (CAD), engineering, medical imaging, financiële en olie- en gas markt. Op HP workstations worden allerlei producten ontworpen, variërend van hardloopschoenen tot racewagens, geanimeerde karaktertjes en diepzeeduikboten. Maar ook aandelentransacties ter waarde van miljarden dollars tot bedrijfskritische IT omgevingen worden met deze workstations gerealiseerd.

Het binnenste van de Z lijn biedt een compleet modulair design, waarin componenten makkelijk op hun plaats geschoven worden in een behuizing zonder kabels, zodat onderhoud eenvoudig plaats kan vinden. De buitenkant van de Z lijn bestaat uit een gestroomlijnde, geborstelde aluminium kast. Een design dat is geïnspireerd op het auto en industrieel design van BMW Group Designworks USA.

HP presenteert ook de HP SkyRoom technologie, een visuele overleg- en vergaderoplossing van professionele kwaliteit die real-time persoonlijk contact tussen de deelnemers mogelijk maakt.(1) Het beta-programma wordt momenteel getest door klanten over heel de wereld.

Drie workstation lijnen voor alle wensen van klanten

De HP Z Workstations zijn voorzien van de next-generation Intel Xeon processor 5500 met geïntegreerde memory controllers en Intel Turbo Boost Technology en een nieuwe reeks professionele grafische oplossingen, ingebouwde high-definition (HD) audio en optioneel solid-state drives.

Het HP Z800 Workstation is HP's meest krachtige en uitbreidbare workstation. De doelgroep bestaat uit gebruikers die werken met applicaties voor 3-D animatie, broadcast video, olie en gasdetectie, en medical imaging. De Quadcore HP Z800 zorgt met de nieuwe Intel QuickPath Technology voor de beste in- en output prestaties in ieder mogelijk applicatie scenario. Dit Workstation kan optioneel ook met vloeistof gekoeld worden.

Het HP Z600 Workstation is ontwikkeld met het milieu in het achterhoofd en levert hoge prestaties in een compact format. Deze workstations zijn gemaakt voor professionals in de video productie, financiële en midrange CAD markt. De HP Z600 Workstation heeft dezelfde geborstelde aluminium behuizing, het modulaire ontwerp binnenin en de onderhoudsvriendelijke opbouw als de HP Z800 Workstation, en kan tot wel acht beeldschermen aansturen.

Het HP Z400 Workstation is een instapmodel workstation voorzien van een Intel processor en tegen een redelijke prijs. Met de HP Z400 richt HP zich op professionals in video editing, fotografie, design en engineering. De HP Z400 is de eerste `single-socket(2)' workstation gebaseerd op Next-Generation Intel Microarchitecture (Nehalem) en kan uitgerust worden met de nieuwste Intel Xeon processors.(3) Ook het HP Z400 Workstation kan met vloeistof gekoeld worden.

Ontworpen met het oog op het milieu

HP is toonaangevend in de markt als het gaat om het verminderen van impact van zijn producten op het milieu. Daartoe zet het bedrijf vaak de nieuwste oplossingen in. Zo is de HP Z Workstation lijn uitgrust met HP-exclusive WattSaver(4), waarmee stroomverbruik in de `uit-stand' wordt beperkt tot minder dan 1 Watt.

Daarnaast hebben de HP Z Workstations 85 procent efficiënte stroomvoorzieningen. Het HP Z800 Workstation heeft als optie zelfs een elektriciteitsvoorziening van 89 procent efficiënt - waarbij zowel het algemene energieverbruik als het vrijkomen van warmte wordt beperkt. De HP Z lijn is nu al gekwalificeerd volgens de ENERGY STAR® 5.0 richtlijn, die vanaf juli 2009 gaat gelden.

Alle HP workstations kunnen voor meer dan 90 procent(5) worden hergebruikt en de HP Z lijn is geregistreerd als Electronics Products Environmental Assessment Tool (EPEAT(TM)) Gold, de hoogst mogelijke score.

Het HP voordeel

HP's workstations zorgen er met HP Performance Tuning Framework software voor dat het Workstation automatisch wordt afgesteld en dat de juiste drivers automatisch worden gevonden en geïnstalleerd. Door deze manier van `tunen' kunnen de systeemprestaties en de stabiliteit van hard- en software significant verbeteren.

Gebruikers van HP workstations ondervinden op meer vlakken voordelen van HP's precisie-tuning:

· Om stabiliteit te kunnen garanderen, certificeert HP drivers voor de meest gangbare workstation applicaties van leveranciers als Adobe, Autodesk, CATIA, Dassault, Revit, Siemens en SolidWorks.

· Ieder HP workstation doorloopt HP's testproces, date en stap verder gaat dan de testprocedures die door de markt worden voorgeschreven.

· Door al in het ontwerp rekening te houden met geluid, kunnen veel gebruikers door alleen luisteren niet aangeven of het workstation is ingeschakeld.

· HP biedt meer keuzes dan weke leverancier dan ook, met de meeste opties en de meest gespecialiseerde configuraties, variërend van een scala aan grafische kaarten en meerdere configuraties voor beeldschermen tot het besturingssysteem waarvoor de kant kiest.

Prijs en beschikbaarheid^(6)

De HP Z Workstations zijn vanaf 1 april verkrijgbaar. Richtprijzen exclusief BTW: EUR1699 voor het HP Z800 Workstation; EUR1399 voor het HP Z600 Workstation; en EUR999 voor het HP Z400 Workstation. Meer informatie: www.hp.com/personalagain

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.