Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 01-04-2009

Twee motorrijders omgekomen

BREUKELEN Twee motorrijders kwamen op dinsdag 31 maart om bij een ongeval.

Rond 15.50 uur reed een 25-jarige man uit Westbroek met een klein model trekker met oplegger met daarop een minigraver over de Nieuweweg in de richting van Tienhoven. Hij zag dat hem een vrachtwagen tegemoet kwam. Vervolgens zag hij dat voor de vrachtwagen twee motoren reden. Hij zag dat één van de motoren onderuit ging. De Westbroeker remde, maar kon niet voorkomen dat hij in botsing met de motor kwam. Op de motor zaten een 37-jarige vrouw uit Utrecht als bestuurder en een 25-jarige vrouw uit Nieuwegein als passagier. Zij raakten ernstig gewond. Direct werd 112 gebeld en gingen de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, ter plaatse.

De 37-jarige Utrechtse overleed op de plaats van het ongeval. De 25-jarige Nieuwegeinse werd met de traumahelikopter naar het VU-ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij in de loop van de avond aan haar verwondingen.

De Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en zet het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding voort.

Fietser gewond

ABCOUDE Een fietser raakte op dinsdag 31 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.00 uur reed een 29-jarige automobilist uit Amsterdam over de Winkeldijk, komende uit de richting van de Rijksweg A2. De automobilist sloeg linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een 37-jarige man uit Amsterdam, die hem op een racefiets tegemoet kwam. Er ontstond een aanrijding, waarbij de racefietser ten val kwam. Hij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Schoolverkeer

BREUKELEN/ABCOUDE/LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op dinsdag 31 maart bij scholen gecontroleerd op schoolgaand verkeer.

Er werd gecontroleerd op de Karel Doormanweg en Straatweg in Breukelen, de Amsterdamse Straatweg en Dokter van Doornplein in Abcoude en de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Bij de controle werden veertig bekeuringen uitgeschreven: niet dragen van de autogordel, waarvan een aantal kinderen (30), niet handenvrij bellen (6), geen voorrang verlenen (2) en geen helm op een bromfiets (2).

Man aangereden

WOERDEN Een man raakte op dinsdag 31 maart gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 08.45 uur was een 43-jarige man uit Bunnik samen met een collega in een bocht op de Parklaan bezig met meetwerkzaamheden in verband met geplande wegwerkzaamheden. Op het moment dat de Bunniker op de middenas van de weg stond, kwam een 50-jarige automobilist uit Woerden uit de richting van de Klaproosweide aanrijden. Kennelijk zag hij de Bunniker niet en reed hem aan. Mogelijk was de Woerdenaar verblind door de laagstaande zon. Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Door de Verkeerspolitie Utrecht is een onderzoek ingesteld.