Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 29-03-2009

Autoruiten vernield

UTRECHT In de avond van zaterdag 28 maart heeft de politie een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van vernieling.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding dat er autoruiten vernield werden aan het Vreelanthof. Aan de hand van een afgegeven signalement kon één van de daders, een 16-jarige jongen uit Utrecht, even later aangehouden worden. In totaal zijn 4 autos met vernielde ruiten aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de tweede dader.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag 28 maart heeft de politie een schennispleger opgepakt aan de Prinses Christinalaan.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat de man schennis aan het plegen was. De 42-jarige man uit Maarrssen is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT In de vroege ochtend van zaterdag 28 maart heeft de poltie twee mannen aangehouden op verdenking van autoinbraak.

Rond 05.20 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen waarschijnlijk aan het inbreken waren in een auto die geparkeerd stond aan de Ibisdreef. De politie ging direct ter plaatse, maar de mannen waren inmiddels gevlucht. Na een korte achtervolging konden de twee mannen, allebei 30 jaar uit Maarssen en Utrecht, aangehouden worden. Zij zijn overgebracht naar het bureau. De auto bleek inderdaad opengebroken, maar er is geen buit aangetroffen.

Heling

UTRECHT Vrijdagavond 27 maart heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van heling.

Omstreeks 22.35 uur zagen agenten de twee jongens, met aan de hand een bromfiets, over het trottoir aan de Carnegiedreef lopen. Omdat ze het verdacht vonden hieden de agenten de jongens, 14 en 16 jaar uit Utrecht, staande. Bij navraag bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. De jongens zijn ingesloten op verdenking van heling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak

UTRECHT Vrijdagavond 27 maart heeft de politie twee jongens en een man aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 20.15 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak aan de Bakhuizen van de Brinkstraat. Na een korte zoektocht in de omgeving konden agenten twee jongens, beiden 17 jaar uit Utrecht, en een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden worden.

De 21-jarige bewoner van het huis waar was ingebroken is ook aangehouden, omdat hij agenten tijdens de aanhouding van de verdachten belemmerde. Na anderhalf uur werd de bowoner weer in vrijheid gesteld.