Gemeente Loenen aan de Vecht

Zingenzo-festival: Durf te zingen!

Op zaterdag 28 maart vindt e r een bijzonder festival in de gemeente Loenen aan de Vecht plaats. Het gaat om een concours voor koren uit de omgeving met als doel zich te kunnen ontwikkelen en te presenteren aan het publiek. Het festival bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte, waarbij de ochtend is bestemd voor workshops voor de individuele koorleden en de middag voor het concours.

Dat zingen voor veel mensen belangrijk is, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen voor deze dag. Het motto van het festival is: Durf te zingen!

Er treden 12 koren op, die qua grootte, samenstelling en repertoire geheel verschillend zijn. Zo zijn er klassieke koren, popkoren, vrouwenkoren, barbershop- en smartlappenkoren en kleine ensembles. Het Zingenzo-festival is daarom een mooie gelegenheid voor iedereen die er over denkt te gaan zingen om koren uit onze regio in actie te zien of om gewoon te genieten van fijne muziek.

Het publiek is van harte welkom vanaf 13.45 uur 's middags wanneer de koren om de gunst van de jury gaan strijden. De vakjury bestaat uit pianiste Elizabeth van Malde, regisseur Yvonne Westmaas en zanger Bert Simhoffer.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door PAC '90, adviesbureau voor projectinrichting.

De eerste prijs bedraagt een geldsom van EUR 500,-.

Graag verwelkomen wij u dus op 28 maart vanaf 13.45 uur in 't Web op de Spinnerie 15 te Loenen aan de Vecht. De entreeprijs is EUR 4,-.

Als u in verband met de te verwachten drukte van plan bent kaarten te bestellen kunt u reserveren op
festival@zingenzo.nl of bellen naar 06-13991472. Of u kunt op www.zingenzo.nl kijken. Na afloop is er de mogelijkheid om van een speciaal festival-menu te genieten bij eterij "De drie gekroonde laarsjes" in Loenen aan de Vecht. Het is wel handig om van te voren te reserveren: telefoon 0294-232757.