Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.


- Persbericht -

26 maart 2009

Kerkgebouw De Duif

Vrijdag 27 maart om 20.15 uur

Prinsengracht 756

Mozart en Brahms in De Duif

Groot Concertkoor Amsterdam met het Amstelveens Symfonieorkest

Programma:

Mozart - Symfonie nr. 40 in g, KV 550
Brahms - Schicksalslied, op. 54
Mozart - 2 Concertaria's, met Valérie Guillorit (sopraan) Brahms - Gesang der Parzen, op. 89
Brahms - Drei Lieder, met Valérie Guillorit (sopraan) Brahms - Nänie, op. 82

Het Groot Concertkoor Amsterdam o.l.v. Maria van Nieukerken, m.m.v. de sopraan Valérie Guillorit en het Amstelveens Symfonieorkest o.l.v. Saskia Boon.

Groot Concertkoor Amsterdam, een amateurkoor met professionele ambities! Het GCA is een gemengd koor dat bestaat uit ongeveer 60 leden in de leeftijd van 19 tot 60 jaar onder leiding van Maria van Nieukerken. Het GCA is een laagdrempelig koor, waarin het plezier in muziek maken voorop staat, maar waar ook serieus gerepeteerd wordt om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek en muziektheater. In de afgelopen jaren zijn reguliere concerten steeds afgewisseld met bijzondere projecten. (http://www.grootconcertkooramsterdam.nl/)

Amstelveens Symfonie Orkest
Het Amstelveens Symfonie Orkest is opgericht op 28 januari 1976 door enkele initiatiefnemers van het voormalig Symfonieorkest "Schubert". Sinds oktober 1990 wordt er met groot enthousiasme onder leiding van Saskia Boon gemusiceerd en is het orkest groeiende, zowel wat betreft het aantal leden als het niveau van musiceren. Er worden twee concerten per jaar gegeven, één in het voorjaar en één in het najaar. De concerten hebben altijd een thema, zoals "Watermusics", "Rond 1882", "Langs de Donau" en "Aan het Meer". Saskia Boon was gedurende 38 jaar als celliste verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest. (http://www.amso-orkest.nl/)

Stadsherstel Amsterdam

Kerkgebouw De Duif is eigendom van Stadsherstel Amsterdam N.V. Stadsherstel verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden, zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en industriële monumenten, als bijvoorbeeld scheepswerven, molens en gemalen.

De Duif als cultuurzaal

De Duif is één van de 11 kerken in bezit van Stadsherstel. De kerk werd in 1857 ingewijd en is een ontwerp van de in zijn tijd zeer gevierde bouwmeester Theo Molkenboer. Na een grondige restauratie in de jaren 1999-2002 is De Duif ingericht als cultuurzaal. Na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds is bij Stadsherstel een aparte afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties opgericht. Het doel is om de bijzondere grote gebouwen een succesvol tweede leven te geven, onder andere als cultuurzaal. Hiertoe zoekt Stadsherstel samenwerking met verschillende culturele instellingen.

Mozart en Brahms in De Duif

Groot Concertkoor Amsterdam met het Amstelveens Symfonieorkest

Vrijdag 27 maart om 20.15 uur

Kerkgebouw De Duif

Prinsengracht 756
(ter hoogte van het Amstelveld)

Toegang: ¤ 13,-

Kaarten bestellen: info@grootconcertkooramsterdam.nl