Ingezonden persbericht


MEDISCH TOERISME: EEN GROEIENDE INDUSTRIE

India topbestemming medische toeristen

Het programma Vital Signs van CNN's dr. Sanya Gupta komt deze maand uit het India. Het op een na dichtstbevolkte land ter wereld heeft zo zijn eigen zorgen op het gebied van de volksgezondheid met een groot armoede- en ondervoedingsprobleem. Maar de combinatie van lage prijzen en hoog gekwalificeerde behandelingen zorgt ervoor dat India aan de top staat voor wat betreft medische bestemmingen in de wereld. Steeds meer mensen uit het westen reizen naar India voor meer dan alleen cosmetische behandelingen; zij stappen op het vliegtuig voor bypasses en vruchtbaarheidsbehandelingen die gedaan worden door professionele artsen voor een fractie van het bedrag dat ze thuis betalen.

Max Hospital bijvoorbeeld bedient haar patiënten en hun familie met Aziatische, Arabische, Chinese of Amerikaanse menu's. Iedere patiënt wordt gekoppeld aan een consultant die 24 uur per dag beschikbaar is voor hulp met alles en iedereen - van medische zorgen tot hoe de echtgenoot een taxi kan bestellen voor een ritje door de stad. Dr. Sanjay Gupta ontmoet patiënten die vanuit alle hoeken van de wereld naar New Delhi zijn gereisd voor medische behandelingen.

Verder komen in deze aflevering van Vital Signs nog aan de orde: Ayurveda, een hindoeïstische gezondheidsleer uit India; de helende werking van geelwortel op de hersenen en het veelvuldig voorkomen onder de Indiase bevolking van een bepaald gen dat hartziekten veroorzaakt.

Het programma Vital Signs duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Donderdag 26 maart om 19.30 uur

Zaterdag 28 maart om 18.30 uur

Zondag 29 maart om 18.00 uur


---

Noot voor de redactie (