Gemeente 's-Hertogenbosch

26-03-2009
De vrijwilligers in 's-Hertogenbosch worden in het zonnetje gezet Om het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch een hart onder de riem te steken, worden binnenkort twee prijzen uitgereikt. De Prijs Actief Burgerschap is bestemd voor een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Bossche samenleving. Daarnaast is de Jongerenprijs gericht op een jongere die zich verdienstelijk heeft gemaakt als vrijwilliger. De prijzen zijn naast een financiële stimulans, vooral een blijk van waardering van het stadsbestuur voor het vele werk dat talloze vrijwilligers belangeloos verrichten.

Voordragen
Een organisatie of een jongere voordragen is eenvoudig. Iedereen kan dit doen tot vrijdag 8 mei 2009, door middel van het invullen van een voordrachtformulier. Aan alle Bossche vrijwilligersorganisaties is het formulier verstuurd, maar ze zijn ook vinden op deze website.

Prijzen
Vervolgens maakt een onafhankelijk comité van Bosschenaren uit de verschillende voordrachten een keuze. De winnaar van de Prijs Actief Burgerschap wordt door het comité zelf gekozen. De drie genomineerde jongeren worden op 20 mei bekendgemaakt op deze site.
Via de website kan iedereen tot 31 mei stemmen wie van deze drie genomineerden de winnaar wordt van de Jongerenprijs 2009. Beide prijzen bestaan uit zowel een geldbedrag als een keramisch kunstwerk.

Vrijwilligersmanifestatie
Bovendien worden alle vrijwilligers in 's-Hertogenbosch in het zonnetje gezet tijdens de Vrijwilligersmanifestatie op zaterdag 6 juni 2009. Met onder meer een optreden van Corry Konings en allerlei activiteiten voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld. Tijdens dit heerlijke lentefeest worden ook de twee bovenstaande prijzen uitgereikt door wethouder Jetty Eugster-van Bergeijk en wethouder Bart Eigeman.