Gemeente Amersfoort kiest KenTIC voor bijdrage optimalisatie KCC


OUD-BEIJERLAND, 20090325 -- Steeds meer gemeentelijke organisaties maken werk van de optimalisatie van de dienstverlening. Steeds meer gemeenten erkennen dan ook dat een investering in technische middelen daarvoor noodzakelijk is. En steeds meer gemeenten besluiten om KenTIC in te zetten als technisch hulpmiddel bij het optimaliseren en structureren van die dienstverlening. Zo ook de gemeente Amersfoort.

De gemeente Amersfoort heeft al enige tijd plannen om de dienstverlening te verbeteren. Hiervoor is een KCC-applicatie nodig met eigenschappen die aansluit op de visie, eisen en wensen van de gemeente. Na beoordeling van diverse applicaties is gekozen voor KenTIC. Na een relatief korte implementatieperiode is KenTIC in gebruik genomen. Zo hoefde men niet veel tijd te verliezen en konden er direct duidelijke afspraken gemaakt worden. In januari 2009 is het KCC van de gemeente Amersfoort gestart met KenTIC.

Maarten Huurdeman, beleidsadviseur dienstverlening bij de gemeente Amersfoort, is zeer tevreden over het verloop van het traject: "Met KenTIC kunnen we nu al gestructureerder en efficiënter te werk gaan, wat de resultaten uit het KCC absoluut ten goede komt. Bovendien verloopt de samenwerking en communicatie tussen de gemeente Amersfoort en Communited prima. Er wordt echt als één team gehandeld, met een snelle en vlekkeloze oplevering van het project tot gevolg."

KenTIC is een oplossing van Communited, en is inmiddels al actief bij de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Etten-Leur, Krimpen a/d IJssel, Purmerend, Lisse en Weert. Met behulp van KenTIC kan het Klant Contact Center (KCC) van de gemeente veel vragen direct bij het eerste klantcontact afhandelen. Vakinhoudelijke vragen worden doorgeschakeld naar vakafdelingen, of kunnen via terugbelafspraken in het systeem worden gezet. Gemaakte terugbelafspraken worden continu in de gaten gehouden door de medewerkers van het KCC.

Daarnaast biedt KenTIC vele mogelijkheden op het gebied van klantdossiers. Er worden rapportages gemaakt op basis van de gevoerde telefoongesprekken, waardoor er een complete klanthistorie kan worden opgebouwd. Bovendien kan door deze rapportages exact worden bijgehouden wat de prestaties van het KCC zijn, hoe lang de gemiddelde wachttijden zijn en of deze resultaten voldoen aan vooraf opgestelde doelstellingen.