CDA

Partijcongres bekrachtigt kandidatenlijst Europese verkiezingen

Het CDA-partijcongres heeft zaterdag 21 maart jl de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 4 juni a.s. bekrachtigd.

De gemeentelijke afdelingen konden de afgelopen weken stemmen over de lijst. In de kandidatenlijst werden door de afdelingen geen wijzigingen doorgevoerd.
De lijst kenmerkt zich door kwaliteit, expertise en deskundigheid op alle relevante beleidsterreinen en het hoge aantal vrouwen. Van de 25 kandidaten zijn er 14 vrouw. De hoogste nieuwkomer op de lijst, op plek 7, is Winand Quaedvlieg, internationaal secretaris van VNO-NCW.

Partijvoorzitter Van Heeswijk: Evenwichtige lijst met veel kwaliteit Partijvoorzitter Peter van Heeswijk spreekt van âeen evenwichtige lijst met veel kwaliteit. Alle beleidsterreinen â van landbouw tot energiebeleid, van buitenlands beleid tot veiligheid- zijn vertegenwoordigd op deze lijst. Verder ben ik erg blij met het hoge aantal vrouwen op deze lijst, juist ook op verkiesbare plaatsen, Het is immers van groot belang dat vrouwen zich sterk vertegenwoordigd weten in het Europees Parlement.â

CDA_kandidatenlijst_23maart.pdf

---