Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 21-03-2009 o Persberichten district II

AANGEHOUDEN NA VERNIELING
ALBLASSERDAM De politie heeft vrijdagvond 20 maart tegen middernacht een 17-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. De knul gooide vanaf de galerij (7e verdieping) van een flat in de Nicolaas Beetsstraat bierflesjes naar beneden. Deze kwamen terecht op een auto waarvan de voorruit er fiks door beschadigd raakte. Ook ontstonden er deuken in het dak. De politie kwam hier achter doordat zij in verband met een andere melding in de buurt was. De jongen werd opgespoord in de flat en ingesloten in het politiebureau. Op zaterdagmorgen mocht hij weer naar huis. Hij is bereid de schade te vergoeden.

ONDER INVLOED VAN DRANK TEGEN LANTAARNPAAL GEREDEN LEERDAM Een 59-jarige man uit Leerdam is op zaterdagmorgen 21 maart door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. De man reed in zijn auto op de N484 toen hij ter hoogte van Schoonrewoerd tegen een lantaarnpaal reed. Hierna reed hij door naar huis. Een getuige die dit zag gebeuren, belde de politie en gaf het kenteken door. Agenten gingen daarop bij zijn huis langs en namen de man een blaastest af. Hij blies 2 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANRIJDING IN DE WASSTRAAT
PAPENDRECHT Een 34-jarige man uit Zeeland heeft zaterdagmorgen 21 maart een medewerker van een wasstraat aangereden. De automobilist wilde zijn auto wassen maar kon volgens getuigen van het incident niet zo goed rijden. Hij reed met spinnende banden de wasstraat in en stond ineens halverwege de baan stil toen bleek dat hij met een band uit de rails was gereden. Medewerkers gaven instructies wat hij moest doen maar de bestuurder gaf veel gas naar achteren waardoor een werknemer klem kwam te zitten tussen de auto. Hij werd met letsel aan het been naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht en zal de man uit Zeeland nader horen.

DAADKRACHTE 82-JARIGE DAME
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 82-jarige dame uit Hardinxveld-Giessendam heeft er zelf voor gezorgd dat haar portemonnee uiteindelijk niet is gestolen. De vrouw was vrijdagmorgen 20 maart in een supermarkt op het Peulenplein toen ze plots het gevoel kreeg te worden bestolen. Dit bleek te kloppen. Ze riep direct "ze hebben mijn portemonnee, ze hebben mijn portemonnee, waarna de vrouw de eerste de beste 'verdachte' persoon in haar buurt aansprak en direct vroeg heb jij mijn portemonnee? Deze strategie bleek te werken. De handlanger van deze aangesproken persoon kreeg het namelijk zó benauwd dat hij de portemonnee ongeopend en niet leeggehaald, wegmoffelde tussen de tijdschriften in de supermarkt. De onbekende man en vrouw vertrokken daarna in een auto.
De politie onderzoekt wie deze personen geweest zijn. Daarnaast kan de politie niet vaak genoeg waarschuwen dat met name oudere personen zeer alert moeten blijven op hun tas en portemonnee. Zorg dat uw tas altijd dicht is en uw portemonnee niet in het zicht. Draag uw tas goed bij u en geef zakkenrollers geen kans!