Gemeente Almere

Persuitnodiging: College neemt besluit over Kustzone Almere Poort

20-03-2009 | Start: 13:00 | Eind: 13:45 | Locatie: Collegekamer, Stadhuis Almere

Het College van B en W heeft een besluit genomen over de toekomst van de Kustzone in Almere Poort. Dit besluit vormt opnieuw een belangrijke stap, op weg naar de ontwikkeling van een uniek gebied; een gebied waar stad en water nadrukkelijk worden gecombineerd. Wethouder Adri Duivesteijn presenteert het besluit op vrijdag 20 maart a.s., om 13.00 uur in het Stadhuis in Almere. U bent van harte welkom bij deze persbijeenkomst aanwezig te zijn.

In april 2008 maakte de gemeente Almere bekend te zoeken naar samenwerking met stakeholders voor de ontwikkeling van de Kustzone in Almere Poort. De Kustzone is - door haar ligging, zichtbaarheid, bereikbaarheid en programmering - een zeer samenhangend gebied, en moet ook in samenhang worden ontwikkeld. Om integrale planontwikkeling te garanderen, besloot de gemeente één partij te selecteren, die de regie over ontwikkeling van de Kustzone in handen krijgt. Met oog op een duurzame ontwikkeling van de Kustzone, kiest de gemeente voor een partij die bereid is zich langdurig te committeren. Een partij die niet vertrekt na oplevering, maar nadrukkelijk verantwoordelijk blijft voor het beheer en behoud van het gebied.

Amvest, Vesteda en BPF Bouwinvest werden uitgenodigd om - binnen de kaders van het in juni 2007 vastgestelde masterplan - een visie op de ontwikkeling van de Kustzone te ontwikkelen, en vervolgens een substantieel deel van het programma zelf te realiseren. BPF Bouwinvest trok zich in de loop van het selectieproces terug. Amvest en Vesteda dienden een definitieve bieding in, die is beoordeeld door een stuurgroep.

Op basis van deze beoordeling heeft het College van B en W een besluit genomen over de ontwikkeling van de Kustzone. Wethouder Adri Duivesteijn licht dit besluit op 20 maart a.s. toe aan de pers.