Politie Hollands-Midden vraagt om alert te zijn op woninginbrekers
Benthuizen / Regio - De politie vraagt mensen alert te zijn op woninginbrekers. In iets meer dan een maand tijd waren er drie geslaagde inbraken en een poging daartoe in Benthuizen. Ook elders in de regio Hollands - Midden vinden inbraken plaats. De politie adviseert mensen om de woning goed te beveiligen, zorgvuldig af te sluiten en bij verdachte situaties direct 112 te bellen. De politie op haar beurt houdt alles scherp in de gaten en zal na een inbraak er alles aan doen om de daders zo snel als mogelijk is op te pakken.
Inbraken Benthuizen Op 14 februari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Hoogeveenseweg. Daarbij werd een raam van een deur vernield, het huis doorzocht en twee televisies, een laptop en een palmtop gestolen. Dinsdagavond 17 februari klom men in op de eerste verdieping van een woning aan het Van Zuijtland en werden geld en sieraden gestolen. Dinsdag 3 maart werd er overdag op in de avond ingebroken in een woning aan de Populier. Hier kwam men binnen na het openbreken van een bovenlichtje en werden sieraden gestolen. Een inbraak in de nacht van 5 op 6 maart in een woning aan de Prins Beatrixstraat lukte niet omdat de schuifdeur niet meewerkte.
Beveilig je woning Inwoners kunnen zelf veel doen om een woninginbraak te voorkomen. Doe bijvoorbeeld altijd je deuren en ramen op slot, ook als je heel even naar boven gaat. En je huis beveiligen volgens het Keurmerk Veilig Wonen; het is bewezen dat hierdoor de kans op een inbraak met 90% afneemt. Het keurmerk richt zich op het tegenhouden van de gelegenheidsinbreker, iemand die snel en op een eenvoudige manier wil inbreken. Goed hang-en-sluit-werk is een van de belangrijkste pijlers. Veel verzekeraars geven korting op de premie van de inboedelverzekering als de woning voldoet aan de eisen van het keurmerk Veilig Wonen. Kijk voor meer informatie op:
Wat doet de politie? De politie wil ook het aantal woninginbraken laten dalen. Als er een woninginbraak gepleegd is komt de politie de situatie bekijken en neemt een aangifte op. Verder geeft de politie dan een preventiemap woninginbraken waarin verschillende informatie staat die het slachtoffer weer op weg kan helpen. Als er vermoedt wordt dat de inbreker sporen heeft achtergelaten komt de technische recherche terplaatse om daar onderzoek naar te doen. De politie adviseert dan ook om na een inbraak niet op te ruimen of schoon te maken, pas nadat de politie dat goed vindt. En verder vraagt de politie om van een inbraak altijd aangifte te doen. Zie daarvoor ook