Gemeente Heumen

GGz Nijmegen organiseert

Voorlichtingsmiddag over Depressie: "Klaart het nog op" Op donderdagmiddag 19 maart a.s. zie onze berichtgeving hierover in de Verbinding, de gemeentepagina van Heumen in Regiodiek, van afgelopen weken en ook op actueel van www.heumen.nl en ook op www.ggznijmegen.nl.

Ondersteuningsgroep voor nabestaanden na zelfdoding Op maandagmiddag 20 april van 15.00 tot 17.30 uur start de ondersteuningsgroep voor nabestaanden na zelfdoding. De groep bestaat uit tien bijeenkomsten. Iemand in uw naaste omgeving verliezen door zelfdoding is een ingrijpende gebeurtenis. Naast het verdriet om het gemis, zijn er vaak ook gevoelens van schuld en schaamte. Veel nabestaanden vinden het moeilijk hierover te praten. In deze groep kunt u herkenning en steun vinden bij anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. In de bijeenkomsten is er ruimte voor ieders persoonlijke verhaal en er komen verschillende themas aan bod. Voor meer informatie en aanmelden: www.ggznijmegen.nl of bel Preventie: 024 3837870.

Cursus Omgaan met Borderline
Op woensdag 8 april start op onze locatie aan de Nijmeegsebaan de cursus 'Omgaan met Borderline' voor familie, partners en andere betrokkenen van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. De cursus omvat tien bijeenkomsten van 2 uur. De data zijn: 8 en 22 apr, 13 en 27 mei, 10 juni, 1 en 15 juli, 26 aug en 9 en 23 sept '09. Belangrijke thema's die in de cursus o.a. aan bod komen zijn: informatie over de stoornis en mogelijke oorzaken; de verschijnselen leren herkennen, maar ook vaardigheden leren om er als naastbetrokkene mee om te kunnen gaan. Meer informatie en aanmelden: www.ggznijmegen.nl of bel Preventie: 024 3837870.

Cursus Vrijwilligers en Dementie
Op maandag 18 mei (dagdeel nog niet bekend) start de cursus Vrijwilligers en Dementie. In deze cursus van drie ochtenden wordt gepoogd een goede indruk te geven van wat dementie inhoudt en hoe je ermee kunt omgaan. Tevens wordt aandacht besteed aan de specifieke rol van de vrijwilliger die werkt met dementerende ouderen en hun naasten. Inschrijving staat open voor alle vrijwilligers die met dementerende ouderen werken of gaan werken. De cursus kan ook interessant voor u zijn als u in uw naaste omgeving te maken heeft met een dementerende oudere. De cursus wordt gegeven op onze locatie aan de Nijmeegsebaan. Voor meer informatie en aanmelden: bel 024 - 383 78 70 of mail: prev@ggznijmegen.nl