Gemeente Hoorn

Wethouder geeft Risdam uitleg over particulier gebruik openbaar groen

Wethouder Cilia van Weel gaat bewoners van de Risdam in Hoorn uitleg geven over particulier gebruik van openbaar groen. Op donderdag 19 maart bezoekt zij het wijkoverleg Risdam Zuid. Het wijkoverleg Risdam Noord is op donderdag 9 april aan de beurt. Op dinsdag 18 november stemde de Hoornse gemeenteraad unaniem in met het plan voor particulier gebruik van gemeentegrond. Hierdoor kregen bewoners meer mogelijkheden om openbaar groen te onderhouden of te kopen.

Wethouder Cilia van Weel informeert bewoners tijdens twee wijkoverleggen over de aanpak van de gemeente en over hoe zij grond kunnen kopen of adopteren. Bewoners kunnen dan ook al hun vragen stellen. Op donderdag 19 maart bezoekt zij het wijkoverleg Risdam Zuid. Op donderdag 9 april is het wijkoverleg Risdam Noord aan de beurt. Na de wijkoverleggen krijgen alleen bewoners die een stuk gemeentegrond in gebruik hebben genomen een brief met daarin de uitleg over hoe zij grond kunnen kopen of adopteren.

Eerder werden bewoners van de Grote Waal, de Binnenstad, Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier aangeschreven. In de Grote Waal hebben 89 bewoners een koopverzoek ingediend. Hiervan mogen 75 bewoners de grond kopen. Bij 14 bewoners is het koopverzoek afgewezen. De redenen hiervoor zijn verschillend van aard. Er is tot nu toe één aanmelding voor het adopteren van openbaar groen. Laatste wijziging van deze pagina: 12 maart 2009