Gemeente Venray


18 maart 2009

Gemeente Venray steunt conferentie plattelandseconomie

De gemeente Venray stelt een bedrag van EUR 5.000 beschikbaar voor een conferentie over de plattelandseconomie. De conferentie is een initiatief van de gebiedscommissie Venray Meerlo-Wanssum, de voormalige reconstructiecommissie, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het platteland in beide gemeenten.

De conferentie heeft tot doel om initiatieven en projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de plattelandseconomie boven water te halen. In het ideale geval ontstaan er nog tijdens de bijeenkomst werkgroepen rondom die initiatieven die samenwerken aan de uitvoering.

Wethouder Heldens is blij met het initiatief van de gebiedscommissie: "Het past prima bij onze economische visie waarin we aangeven dat het platteland een belangrijk werkgebied is en één van de economische motoren van Venray. Het is een goed moment om eens stil te staan bij de innovatieve ontwikkelingen in de agrarische sector en tegelijkertijd na te denken over nieuwe economische activiteiten. Voor mij is de conferentie geslaagd als we na afloop enkele concrete initiatieven hebben en partijen die daaraan willen trekken".

De totale kosten van de conferentie worden begroot op EUR 15.000. De gebiedscommissie, Provincie en gemeente betalen hiervan ieder een derde. De conferentie vindt plaats op maandag 20 april a.s.