Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 18 maart 2009, Franeker Courant

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 5 maart 2009 heeft verklaard, dat voor wat betreft:
* het gebied welke valt binnen het te maken bestemmingsplan Franeker
- Bloemketerp en wordt globaal begrensd door de Burgemeester J. Dijkstraweg aan de noord - en oostzijde, de Leeuwarderweg aan de zuidzijde en de Dongjumervaart en de Noardergracht aan de westzijde, een bestemmingsplan wordt voorbereid,

een en ander overeenkomstig de bij het besluit behorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van donderdag 19 maart 2009 in werking en heeft een werkingsduur van een jaar. Tegen dit besluit is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Het raadsbesluit en de bijbehorende kaart ligt tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu. Ook is het besluit digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedures:

met toepassing van artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening:
* het tijdelijk plaatsen van vier zeecontainers ten behoeve van een basaltknipperij op het perceel Sédyk nabij 1, 8856 RZ te Pietersbierum

Ontheffing Bestemmingsplan en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het oprichten van een winkelpand op het perceel plaatselijk bekend Zuidelijke Industrieweg 1 A, 1B en 1C, 8801 JB te Franeker;

met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 19 maart 2008 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

De stukken liggen voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Verleende Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 5 maart 2009 hebben besloten om ontheffing van het geldende bestemmingsplan en een bouwvergunning te verlenen voor:
* het tijdelijk plaatsen van vier zeecontainers op het perceel plaatselijk bekend Sédyk nabij 1, 8856 RZ te Pietersbierum;

met toepassing van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening.


* het vergroten/veranderen van de woning en het bouwen van een schuurtje op het perceel plaatselijk bekend Rients Koopmansstraat 7, 8802 TA te Franeker;

met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 12 maart 2009 hebben besloten om ontheffing van het geldende bestemmingsplan en een bouwvergunning te verlenen voor:

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen dit besluit, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit, een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:
a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep.
Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld is het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden (indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dit vereist). In dat geval is een extra griffierecht verschuldigd.

Alleen belanghebbenden die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen bij de rechtbank, tenzij wordt aangeoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen. In het geval het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit kan ook een belanghebbende die eerder geen zienswijzen heeft ingediend beroep aantekenen.

Wijzigen Ligplaatsenverordening Franekeradeel en vaststellen Liggeldverordening 2009

Bij besluiten van 5 maart 2009 heeft de raad van de gemeente Franekeradeel ingestemd met het wijzigen van de `Ligplaatsenverordening Franekeradeel' en de vaststelling van de `Liggeldverordening 2009'.

De `Ligplaatsenverordening Franekeradeel' ziet er op toe dat het in het belang van de openbare orde, volksgezondheid, veiligheid, milieuhygiëne en het aanzien van de gemeente noodzakelijk is regels te stellen met betrekking tot het aanleggen, ligplaats innemen en ankeren van vaartuigen in de openbare wateren van de gemeente. De wijziging voorziet in de juridische verbintenis tussen de bestaande Ligplaatsenverordening en de nieuwe Liggeldverordening. De `Liggeldverordening 2009' ziet er toe dat recht geheven wordt voor vaartuigen, welke aanleggen dan wel ligplaats innemen binnen de bebouwde kom van Franeker bij daarvoor aangewezen ligoevers op grond van de Ligplaatsverordening Franekeradeel.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit.

Verleende gedoogbeschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een gedoogbeschikking af te geven voor:

* Jongerenonderkomen 't Hok, aan de Hitzumerweg 12 te Franeker tot 1 maart 2010.

De aandacht wordt erop gevestigd dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons college een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager Het bezwaarschrift dient tenminste te volgende onderdelen te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar;
e. een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het besluit op het bezwaarschrift te overleggen.

Wijziging vergunning Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens zijn de milieuvergunning van:

V.O.F. Gerbrandastate, Hoarnestreek 7-9, 8856 RV Pietersbierum te wijzigen. De wijziging betreft een toevoeging van voorschriften ter bescherming van het milieu voor het opslaan en afleveren van diesel dan wel biodiesel.

De ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 19 maart 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P.D. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in maart 2009 een melding is binnengekomen van:

A. Zeinstra, Rijksweg 11, 8807 PJ Herbaijum. Het betreft een Besluit landbouw Milieubeheer en een Activiteitenbesluit voor het uitbreiden van de bestaande ligboxenstal.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het verbouwen en uitbreiden van een bedrijfsloods op het perceel plaatselijk bekend Sinaedawei 11, 8851 GG te Tzummarum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 19 maart 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Besluiten college van b & w 10 maart 2009

Aanpassen Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. Besluit:
De raad voorstellen de Verordening VHO Franekeradeel vast te stellen.

Regeling bekostiging gymnastiekonderwijs basis- onderwijs (BaO) en (voortgezet) speciaal onderwijs (SO).
Besluit:

1. Akkoord gaan met de Beleidsregels bekostiging gymnastiekruimte voor BaO en (V)SO.

2. Een begrotingswijziging maken voor de raad.

Subsidie anti-discriminatievoorziening Tumba.
Besluit:
Voor 2009 euro 7663,- beschikbaarstellen aan Tumba voor klachtbehandeling en registratie van discriminatiemeldingen, dit t.l.v onvoorzien incidenteel.

Voorstel evaluatie reserve.
Besluit:
Niet instemmen met het voorstel tot evaluatie van de huidige werkwijze m.b.t. de inzet van het Inkomensdeel WWB.

Staatnaamgeving.
Besluit:
De straat op Indusstieterrein Kie de naam De Roede geven.

Voorstel conferentie bestuurlijke organisatie.
Besluit:
Het voorstel voor de conferentie bestuurlijke organisatie overnemen, met mogelijke aanvullingen en wensen van het college.

GS Notitie Taakbewust en toekomstbestendig.
Besluit:

1. De GS Notitie Taakbewust toekomstbestendig voor.kennisgeving aannemen.

2. Dit besluit te kennisname aan de Raad voorleggen.

Franeker, 18 maart 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.