Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.10 uur

Utrecht, 15-03-2009

Winkeldievegge aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op vrijdagochtend 13 maart een 32-jarige vrouw uit Veenendaal aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw liep die ochtend met een kinderwagen in een winkel aan de Kerkewijk. Toen zij een aantal goederen bij de kassa had afgerekend en de winkel wilde verlaten, werd zij aangesproken door een personeelslid. Hij had gezien dat de vrouw een aantal levensmiddelen onderin de kinderwagen had gelegd, maar deze niet had afgerekend. Hierop belde de medewerker de politie. De ter plaatse gekomen agenten hielden de vrouw daarna aan.

De vrouw heeft de goederen na haar aanhouding alsnog betaald. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg zij een winkelverbod van twaalf maanden opgelegd.

Ernstig verkeersongeval

OVERBERG Op zaterdagavond 14 maart heeft omstreeks 18.15 uur op de Bergweg een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn de vier inzittenden van een personenauto gewond geraakt.

De automobilist reed vanuit de richting Amerongen naar Overberg. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist in de berm terecht en knalde de auto frontaal tegen een boom aan. De bestuurder en de bijrijder zaten zodanig bekneld in de auto dat zij door de brandweer uit hun benarde situatie bevrijd moesten worden. Deze twee mannen van 19 en 18 jaar en afkomstig uit Amerongen en Leersum waren ernstig gewond geraakt. Zijn zijn met de traumahelikopter vervoerd naar het UMC. De bijrijder heeft hersenletsel opgelopen. De andere twee inzittenden, twee mannen van 18 en 17 jaar en afkomstig uit Amerongen, hebben licht letsel en zijn met de ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

De politie doet nog onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.