Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 13-03-2009

Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging autodieven in Gilze

ALPHEN/GILZE: De politie heeft vrijdagmorgen een waarschuwingschot gelost tijdens een achtervolging in Gilze.

Agenten zaten achter twee auto's aan, waarvan er een rond 01.00 uur werd gestolen bij een garagebedrijf aan de Belsebaan in Alphen. De eigenaar seint de politie, nadat hij ontdekte dat de BMW van een klant van hem is gestolen. Surveillerende agenten die in Gilze uitkeken naar die gestolen auto, zagen de grijskleurige wagen en een auto met Belgisch kenteken op de Lange Wagenstraat. Beide auto's reden hard achteruit toen ze de agenten zagen. Tijdens de achtervolging loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Beide bestuurders wisten uiteindelijk lopend te ontkomen. Zowel de gestolen BMW als de auto met Belgisch kenteken zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Bredanaar meldt zich na aantreffen vuurwapen

BREDA - De politie heeft vrijdagmorgen op het bureau aan de
Mijkenbroek een 24-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Wapenwet. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

De politie stelde gisteren naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem een onderzoek in, in een woning aan de Gilbert van Zinnekenstraat. Op genoemde locatie zou mogelijk een hennepkwekerij huisvesten. In het pand trof de politie naast een zak met 25 gram henneptoppen ook een vuurwapen aan. De eigenaar was op dat moment niet in het pand aanwezig. Vanmorgen meldde hij zich aan het bureau waarop hij werd aangehouden. Zowel de hennep als het vuurwapen is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Oom en neef gepakt voor winkeldiefstal

BREDA - De politie heeft donderdagavond rond de klok van 20.30 uur bij een bouwmarkt aan de Grenssteen een 45-jarige Bredanaar en zijn
16-jarige neef, eveneens uit Breda, aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel hadden gezien dat het tweetal een aantal bako's uit de schappen nam en de winkel verliet, zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Buiten de zaak werden ze daarover
aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten.

BREDA - De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur in een
kledingzaak aan de Karrestraat een 21-jarige vrouw uit Zevenbergen aangehouden voor poging winkeldiefstal. De vrouw had in een paskamer van diverse kledingstukken de alarmtags verwijderd. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag dit en sprak haar aan. Gealarmeerde agenten namen haar over en brachten haar naar het bureau. Na verhoor is de vrouw ingesloten voor de vreemdelingendienst. Ze legitimeerde zich met een ongeldig paspoort.

Bredanaar aangehouden bij integrale handhavingsactie Bredase horeca

BREDA - Gemeente Breda, politie, belastingdienst en enkele andere partners hebben gisteren op verschillende locaties in het centrum een integrale handhavingsaktie gehouden. Zo werden er diverse
horecagelegenheden gecontroleerd op de Boschstraat, de Korte
Boschstraat, de Haagdijk, de Haagweg, de Nieuwe Ginnekenstraat, de Havermarkt en het Van Coothplein. De belastingdienst incasseerde ongeveer 4000 euro en nam diverse goederen in beslag, zoals inventaris en een auto. De politie trof bij een horecagelegenheid op de Haagdijk enkele vuilniszakken met hennep aangetroffen. De eigenaar van het pand, een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting auto

BREDA - De politie heeft vrijdag de bewoners van twee woningen aan de Kastanjelaan verzocht hun huis tijdelijk te verlaten naar aanleiding van brandende geparkeerde auto's die dicht tegen de gevels van de woningen geparkeerd stonden. Na een melding van een autobrand nam de polite poolshoogte en trof in de Kastanjelaan drie brandende auto's aan. Onderzoek wees uit dat in het voertuig dat tussen de andere twee geparkeerd stond vermoedelijk brand ontstaan was. De vlammen waren overgeslaan naar de twee andere auto's. De politie sluit niet uit dat er mogelijk sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Hondenwachters nemen hond in beslag na ernstige verwaarlozing

BREDA: De hondenwachters hebben vrijdagmorgen een sterk vermagerde hond in beslag genomen bij een woning aan Simonsberg. Vanuit de buurt waren de afgelopen maanden al herhaaldelijk klachten gekomen over verwaarlozing van het dier. Toen de hondenwachters vrijdag opnieuw aan de deur kwamen, troffen zij een uitgemergelde hond aan. In overleg met de officier van Justitie is besloten het dier in beslag te nemen. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De bewoner van het pand was niet thuis toen de hondenwachters aan de deur kwamen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-03-2009 16:34 | © Regio Midden en West Brabant |