Coachboot voor ASR Nereus dankzij Fabienne in Battle of the Stars
13/03/2009 10:15
De Lotto
In de achtste aflevering van het televisieprogramma "Battle of the Stars" van RTL 4 gingen presentatrices Fabienne de Vries en Vivian Slingerland gisteren de strijd met elkaar aan op het water in de roeiboot. Fabienne versloeg Vivian nipt en dat leverde voor de Amsterdamsche Studenten Roeivereniging (ASR) Nereus uit Amsterdam een bijdrage op voor een nieuwe coachboot. Dit wordt aangeboden door Lotto, die zich aan het programma heeft verbonden.
Vivian en Fabienne stonden gisteren centraal in de achtste aflevering van "Battle of the Stars". Zij roeiden tegen elkaar. Hiervoor trainden zij een week keihard met hun coaches en olympische medaillewinnaressen Marlies Smulders en Femke Dekker.
Het werkte natuurlijk extra motiverend dat met een overwinning een goed doel wordt ondersteund. Vivian streed voor R.S.V.U. Okeanos, de roeivereniging van de
VU te Amsterdam. Deze vereniging is hard aan het sparen voor ergometers, zodat roeiers in de winter optimaal verder kunnen trainen. Dankzij de overwinning van Fabienne gaat echter de wens van ASR Nereus in vervulling. Nereus staat bekend om zijn organisatorische capaciteiten. Dit blijkt uit de oprichting van de Heineken Roeivierkamp; deze populaire roeiwedstrijd is de traditionele opening van het nationale roeiseizoen en vindt dit weekend plaats op de Amstel. Zij sparen voor een coachboot.
"Nu kunnen we onze roeiers nog beter coachen. Fabienne en Lotto bedankt! Ik vind het een fantastisch nieuw programma. Het is goed om aandacht te besteden aan de sport in Nederland en het belang van sportverenigingen te laten zien. Dat gebeurt nog veel te weinig op TV", aldus Youri van Berkel, praeses van Nereus.
Ook Fabienne is blij voor de club: "Hartstikke goed dat Nereus nu nog meer roeiers professioneel kan coachen. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen en kennis heb gemaakt met zo'n mooie sport. De kracht en techniek, maar ook de rust die je ervaart als je met je boot in een "flow" komt, is echt fantastisch! Dat heb ik nooit geweten. Ik wens Nereus heel veel succes met de Roeivierkamp dit weekend."
Over Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.