Gemeente Vlaardingen


Presentatie resultaten en ondertekening convenant Gegevensuitwisseling GOSA

12 maart 2009

Wethouder Anny Attema ondertekende woensdag 11 maart samen met de betrokken partijen het convenant Gegevensuitwisseling GOSA (Gemeentelijke Organisatie Sluitende Aanpak). Ook presenteerde GOSA-regisseur Claudia Baljeu de resultaten die het afgelopen jaar binnen GOSA zijn bereikt. In 2008 zijn 57 jongeren aangemeld waarbij de hulpverlening zodanig was vastgelopen dat ingrijpen noodzakelijk was.

Voor deze jongeren (en hun ouders) is geregeld dat de hulpverlening (weer) op gang werd gebracht. De jongeren ontvingen alsnog de juiste zorg van hulpverlenende organisaties. Bij complexe problemen organiseerde de GOSA-regisseur een overleg met de betrokken partners om eenduidige afspraken te maken en de hulpverlening te verbeteren en te versnellen. Daarnaast ontvingen een tiental gezinnen met complexe problemen intensieve gezinsbegeleiding. Deze begeleiding is snel inzetbaar en helpt het gezin weer op de rails te krijgen.

De partijen die het convenant ondertekenden
Het convenant werd ondertekend door: vlnr. achter: dhr. F.A.M. Bongaerts (directeur Maatschappelijke Dienstverlening), mw. A. Malkenhorst (Coördinator Bureau HALT), dhr. J. Bovens (directeur FlexusJeugdplein), mw. K. van der Velden (directeur Stichting Zorg Voortgezet Onderwijs), mw. A.M.J. van der Wel (teammanager Bureau Jeugdzorg), dhr. T. Quadt (programmadirecteur GGD), vlnr. voor: dhr. J.J.J. Middelkoop (directeur Het Bureau Welzijnsprojecten), mw. C. Baljeu (GOSA-regisseur), mw. A. Attema (wethouder Sociale Zaken), dhr. R. Dirven (directeur Raad voor de Kinderbescherming), en dhr. M.P.A.C. Baeten (districtschef Politie). Foto: Arie Wapenaar

Afstemming

De gemeente Vlaardingen is eind 2007 gestart met de ontwikkeling van een sluitende aanpak tussen de organisaties in de jeugdketen. De GOSA-regisseur zorgt voor de afstemming tussen alle hulpverlenende organisaties zodat probleemjongeren tijdig de meest adequate zorg ontvangen.

Convenant
In het convenant staan de afspraken die de samenwerkende partijen hebben gemaakt over gegevensuitwisseling om zodoende snel en doeltreffend hulp te bieden aan Vlaardingse jongeren met problemen. De samenwerkende partijen zijn Bureau Jeugdzorg, Politie Rotterdam-Rijnmond, Stichting Zorg Voortgezet Onderwijs, GGD Rotterdam-Rijnmond, Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg, Steunpunt Huiselijk Geweld, Het Bureau Welzijnsprojecten, Bureau HALT Rotterdam-Rijnmond, Raad voor de Kinderbescherming, Careyn en FlexusJeugdplein. Door het ondertekenen van het convenant Gegevensuitwisseling benadrukken de samenwerkende partijen het belang van die afstemming.