Gemeente Purmerend

Deel Kinderparadijs tijdelijk afgezet

11 maart 2009

Gemeente kiest voor zekerheid

Een deel van de bouwspeelplaats Het Kinderparadijs is vanaf vandaag tijdelijk afgezet. Het gemeentebestuur van Purmerend heeft het besluit genomen omdat de bodem op één locatie verontreinigd is. Het gaat om een stuk van maximaal 25 m2. Volgens de GGD is het onwaarschijnlijk dat zich op lange termijn risico's voor de volksgezondheid hebben voorgedaan. Ook op dit moment zijn er geen acute risico's voor de volksgezondheid. De gemeente volgt het advies van de GGD en gaat het stukje afgraven.

Het bedrijf Landview bodemonderzoek heeft in opdracht van de gemeente een tweetal rapporten opgesteld over de bodemkwaliteit van Het Kinderparadijs. Uit deze rapporten is gebleken dat er zeer lokaal in de grond en het grondwater verontreiniging aanwezig is. Het bedrijf stelt duidelijk dat er op dit moment geen humane risico's zijn. De verontreiniging is niet het gevolg van een gemeentelijke vuilstort maar hangt mogelijk samen met het gebruik.
Het Kinderparadijs blijft open en het is voor iedereen veilig om er te spelen. Zodra de grond is schoongemaakt zal de afzetting weer worden verwijderd.