Gemeente Wassenaar

Afgelopen week werd er in Wassenaar vijf keer ingebroken.

Bij twee woningen op de Pr.v. Wiedlaan en de Prinsenweg kwam men binnen via het forceren van een raam op de eerste etage, danwel via het verbreken van een balkondeur.
In drie gevallen, op de Havenstraat, de D. Curtiusstraat en de Oostdorperweg, kwam de dader zonder braakschade binnen. Simpelweg omdat men vergeten was de voordeur op slot te draaien, kon de inbreker de deur open `flipperen'.
Deze vorm van inbraak is eenvoudig te voorkomen, door altijd uw deur op het nachtslot te draaien. Uiteraard gedurende de nachtelijke uren wanneer u slaapt, maar ook wanneer u maar heel eventjes weg gaat om een boodschap te halen of de hond uit te laten. Ook u kunt, vaak redelijk eenvoudig, zelf iets doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Wees bijvoorbeeld alert op het afsluiten van ramen en deuren wanneer u weg gaat. Meer tips om uw woning te beveiligen, kunt u vinden op www.politie.nl/haaglanden/preventie. Weten of er bij u in de buurt wordt ingebroken? Kijk dan op www.onzewijkveilig.nu. De politie stelt de betreffende bewoners- en buurtverenigingen van de bevindingen op de hoogte. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl