Gemeente Tilburg

Nummer 09109GO

Datum 10 maart 2009

Evenementen Žt Laar 30 maart tot en met 17 april Wielerzesdaagse van Brabant, landelijke G-voetbalweekend en Mega Piraten Festijn van de Tros de komende periode op evenemententerrein t Laar In de periode van maandag 30 maart tot en met vrijdag 17 april vinden op evenemententerrein Žt Laar drie grote evenementen plaats. Met deze bewonersbrief informeren wij u over de opbouw- en afbraakwerkzaamheden en de evenementen zelf.

Opbouwwerkzaamheden Op donderdag 12 maart start de aanvoer van materialen op evenemententerrein Žt Laar. Op Bezoekadres vrijdag 13 maart worden bouwhekken rondom het terrein geplaatst. Maandag 16 maart Stadhuisplein 128A wordt gestart met de bouw van een tent. Deze tent (de Pink Galaxy) behoort tot de grootste van Europa. De opbouwwerkzaamheden en inrichting van de tent duren tot en met zondag Postadres 29 maart. Postbus 90155 5000 LH Tilburg Wielerzesdaagse Op maandag 30 maart start de Wielerzesdaagse van Brabant. Dit unieke topwielersport Doorkiesnummer evenement wordt gehouden van 30 maart tot en met 4 april 2009. Op het terrein komt een 013 542 93 67 mobiele wielerbaan waarop zes dagen lang allerlei wielerwedstrijden worden gereden. Op Faxnummer www.zesdaagse.nl vindt u het totale programma van dit evenement. De activiteiten 013 542 89 76 beginnen dagelijks om 17.30 uur en eindigen uiterlijk om 00.00 uur.

G-voetbal toernooi Na de wielerzesdaagse vindt van vrijdag 10 april tot zondag 12 april het landelijke G-voetbalweekend (aangepast sporten voor gehandicapten) in de tent plaats. Op vrijdag duren de activiteiten van 19.00 uur tot 22.00 uur. De rest van het weekend vinden de voetbaltoernooien tussen 10.00 uur en 17.00 uur plaats. Meer info vindt u op www.g-voetbalweekend.nl.

Mega Piraten Festijn Op vrijdagavond 17 april staat Žt Laar in het teken van het Mega Piraten Festijn van de Servicedienst Tros. Hiervoor gaat de tent open om 18.30 uur. Het muziekfestijn eindigt om 01.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl. Communicatie Faciliteiten Verkeer en parkeren Financiële Administratie Tijdens alle evenementen wordt het verkeer naar speciaal daarvoor bestemde Informatisering parkeerterreinen (waarschijnlijk Stappegoor en bij Willem II) geleid. Bezoekers van de Personele & Juridische Zaken evenementen wordt verzocht om niet in de wijk te parkeren, maar op de parkeerterreinen. Tijdens de Wielerzesdaagse kunnen bezoekers vanaf de parkeerterreinen gebruik maken van gratis busvervoer van en naar evenemententerrein Žt Laar. Tijdens de evenementen is uiteraard beveiliging en hulpverlening op het terrein aanwezig.

Na afloop van het Mega Piraten Festijn wordt de tent afgebroken. De afbraakwerkzaamheden starten maandag 20 april en duren minimaal 1 week.

> zie andere zijde

Pagina 1 van 2

Overlast Het is mogelijk dat u als omwonende tijdens de evenementen en gedurende de opbouw- en afbraakwerkzaamheden geluids- of parkeeroverlast ondervindt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie? Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met::

projectleider Wielerzesdaagse Jan Bertens gemeente Tilburg tel: 013 - 532 6010 email: jan.bertens@tilburg.nl

projectleider G-voetbalweekend Francois van Hoof gemeente Tilburg tel: 013 - 532 5899 email: francois.van.hoof@tilburg.nl

Organisator Mega Piraten Festijn Leon Lukassen van Lukassen Producties tel. 024 - 323 27 14 email: leon@lukassenprodukties.nl

Pagina 2 van 2

---- --

Nummer 09133GO

Datum 10 maart 2009

Aanleg geveltuinen Binnenstad West Indienen aanvraag vóór 23 maart 2009 Afgelopen jaar is op verschillende plekken in de binnenstad groen toegevoegd. Voorbeelden zijn de Willem II straat, Stationsstraat en de bakken met dakplatanen rondom het stadskantoor. Ook geveltuinen en de massaal aangevraagde gevelbakken hebben de binnenstad meer kleur gegeven. Vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de gemeente een subsidie ontvangen voor het groenontwerp van de binnenstad. Deze subsidie wordt dit jaar ingezet om de binnenstad van nog meer groen te voorzien. Dit Bezoekadres gaat de gemeente doen door de aankoop van extra bakken met groen. Ook krijgt het Stadhuisplein 130 gevelbakken- en geveltuinenproject in Binnenstad West in 2009 een vervolg. Postadres Geveltuin Postbus 90157 Een geveltuin is een kleine tuin tegen de gevel van een woning. Geveltuinen brengen leven 5000 LL Tilburg en sfeer in de straat. De bewoners van Binnenstad West krijgen ook dit jaar de mogelijkheid een geveltuin aan te leggen met behulp van de gemeente. Doorkiesnummer In de bijgevoegde folder kunt u lezen wat u moet doen om een geveltuin aan te vragen en 013 542 88 27 aan te laten leggen.

Aanvraagformulier In de folder vindt u een aanvraagformulier. Wij verzoeken u deze zo zorgvuldig mogelijk in te vullen en vóór 23 maart 2009 terug te sturen naar de gemeente.

Meer informatie Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Paul van Dijk, gebiedsmanager Binnenstad. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 542 88 27 of